Gazete Vatan Logo
Futbol Yağız Avcı: Bu daha baslangıc

Yağız Avcı: Bu daha baslangıc

"Yeni başarılar elde etmek istiyorum”

Yağız Avcı: Bu daha baslangıc

Doğu Avrupa Ralli Kupası’nı kazanan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı, “Uzun yıllar uluslararası arenada yarışıp yeni başarılar elde etmek istiyorum” dedi.

1997’DE Avrupa Ralli F2 Şampiyonu olan Nejat Avcı’nın oğlu Yağız Avcı, babasının açtığı yolda müthiş işler başarıyor... Co-pilotu Bahadır Güvenmez ile birlikte Doğu Avrupa Ralli Kupası’nda şampiyonluk yaşayan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı, VATAN’a konuştu. 5 yarışın 4’ünde yer aldıklarını belirten 28 yaşındaki gururumuz, “Katıldığımız 4 yarışı sorunsuz tamamladık. Sırbistan’daki son yarışa genel klasman lideri olarak girmiştik ve 3. olup şampiyon olduk.

TÜM yarışlar farklıydı ve asfalttaydı. Yerel sürücülerle yarıştık. Hepsi tecrübeli ve hızlıydı. İyi performans sergiledik. Asfalttaki tecrübem arttı. Özellikle Uluslararası Ralli Şampiyonası’na (IRC) puan veren Yalta Rallisi’ni kazanıp, burada yarış kazanan ilk Türk ekip olmak da bizi ayrıca mutlu etti.

BU şampiyonluk bir başlangıç. Gelecek yıl Avrupa Ralli Şampiyonası’nda (ERC) yarışabilirim. Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) için çok yüksek bütçeler gerekiyor ancak tabii ki orada da mücadele etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı