Gazete Vatan Logo
Futbol 'Vicdanları engelli barbarlar!'

'Vicdanları engelli barbarlar!'

Bunu da gördük...

'Vicdanları engelli barbarlar!'

Yüzbinlerce kişi mavi kapak toplayıp engellileri yürütmeye uğraşırken Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde dün Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine maçında tekerlekli sandalyeler kırıldı. Maçın yarıda kalmasına yol açan olaylarla ilgili bugün 10 kişi gözaltına alındı.

Galatasaray’ın ev sahipliğinde Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılan maç öncesi iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Her iki takımın da az sayıda taraftarı maçı izlemek için salona gelirken, aralarında çıkan gerginlik, sahaya yansıdı. Bazı taraftarların sahaya girmesiyle maçın başlaması gecikti. Salondaki güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla takviye güvenlik görevlileri beklendi ve karşılaşma bu nedenle yarım saat geç başladı.

Daha sonra alınan güvenlik tedbirleri sonrasında karşılaşma başladı ve ilk periyodu Beşiktaş 22-21 önde tamamladı. Maçın 14. dakikası içinde Galatasaray’ın 31-26 önde olduğu sırada iki takım taraftarları arasında tribünde yeniden gerginlik yaşandı ve karşılaşma durdu. Olaylara biber gazı ile müdahale eden güvenlik kuvvetleri tribünleri boşalttı. Olaylar sırasında sporcuların tekerlekli sandalyeleri kırıldı. Emniyet görevlileri, tribünde meşaleler yakan ve birbirlerinin üzerine maddeler atan taraftarlara müdahalede bulundu. Bu sırada tribünler boşaltılırken, hakem ve oyuncular da soyunma odasına gitti. Tribündeki olaylar salonun koridorlarına da yansırken, bu bölümlerde maddi hasar meydana geldiği gözlendi. Yakılan yanıcı maddeler nedeniyle salonda duman tabakası oluştu. Bir saati aşkın aranın ardından hakemler karşılaşmayı ertelediklerini bildirdi. Bu arada, salon dışına çıkan iki takım taraftarları arasında da gerginlik sürdü. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, çıkan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ”Olaylar tekerlekli sandalye basketboluna kadar uzandıysa, spor konuşmanın anlamı yok” dedi.

GALATASARAY KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

“Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın Beşiktaş RMK Marine ile karşı karşıya geldiği TSB Süper Lig ikinci hafta maçı çıkan olaylar sebebiyle kaldığı andan itibaren oynanmak üzere ileri bir tarihe ertelendi. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda saat 14.00′te başlaması gereken mücadele oyuncular parkede ısınma aşanmasındayken rakip takım taraftarlarının sahaya girmesiyle yaklaşık 30 dakika gecikmeli olarak başladı.İkinci çeyreğin bitimine 06:07 kala Galatasaray 31-26 iken rakip takım taraftarlarınca atılan yabancı maddeler sebebiyle oyun durmak zorunda kaldı ve karşılaşma kaldığı andan itibaren oynanmak üzere ileri bir tarihe ertelendi.”

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

“Beşiktaş RMK Marine Takımımız ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig maçı tribün olayları nedeniyle tatil edildi. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu siyah-beyazlılarımız; 21-20 galip tamamladı. İkinci periyot, 31-26 ev sahibi takımın üstünlüğüyle devam ederken yaşanan tribün olayları nedeniyle müsabakanın hakemleri maçı tatil etti.

Maçta yalanan inanılmaz olaylar twitter'ın da gündemine oturdu. İşte sosyal medyada yer alan tepkilerden bazıları;

Cem Ceminay ‏@ceminaycem
Tekerlekli sandalye karşılaşmasındaki terörü estiren holigan bozuntularının insanlıkla bir ilgisi olamaz!

Cevat KOL ‏@cevatkol
Tekerlekli Sandalye Basketbol maçında olay çıkaranlar mı engelli,yoksa oynayanlar mı? Bu hasta zihniyetteki insanları uzaklaştırmalı.

vartan ‏@estukyan
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellilerin hakkını savunup, tekerlekli sandalye basketbol maçında sporcuların sandalyelerini kırıyorlar.

perifb ‏@peri_fb
Dün aksamdan beri tekerlekli sandalye basket macında olanları dusunuyorum,hala cıkamadım isin icinden. Hangi ruh halinde insanlar bunu yapar!

ElleTutulurKonular ‏@haybinkunduz_
Tekerlekli sandalye basketbol maçında kavga çıkaran,meşaleler yakan,tekerlekli sandelyeleri kıranlara 6222 yasası uygulanacak mı?

Haberin Devamı