Gazete Vatan Logo
Futbol Türkiye finali 19 Mayıs'ta!

Türkiye finali 19 Mayıs'ta!

Yeni stat projeleri Ankara'da yapılacak muhteşem tesisle son bulacak.

Türkiye finali 19 Mayıs'ta!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı statların yenilenmesi hamlesinde 32. stat, Ankara 19 Mayıs olacak. 32 stat için bakanlık 4.3 milyar TL kaynak kullanırken Başkent’te yapılacak yeni stat, tamamlanan son yapı olacak.

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın yeni stadyum projeleri kapsamında artık sona gelindi. VATAN’ın edindiği bilgiye göre son hamle de Ankara 19 Mayıs Stadı!

Projelendirme çalışmalarının bitimine çok az kalan yeni stat için yıkım çalışmalarının eli kulağında. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre “muhteşem” olacağı ifade edilen stat 50 bin kişilik inşa edilecek ve son dönemde bugüne kadar yapılan ve çalışmaları süren projeleri içinde en görkemlisi olarak yapılacak.

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı yaklaşık 10 yıllık bir süreci kapsayan stat hamlesinde bugüne kadar 32 stada imza atmış durumda. Biten, yapımı devam eden ve proje kapsamında olan 32 stadın kamuoyuna açıklanan genel özellikleri Ankara 19 Mayıs Stadı için de olacak. Halihazırda kullanılan mevcut alana yayılacak projede 24 saat hizmet ve yaşanan yer prensibi hayata geçirilecek. Sadece maç günleri kullanılmayacak olan alanda, konser, gösteri, çeşitli sosyal etkinlikler de yapılmasına izin verilecek.

Haberin Devamı

14 STAT AÇILDI

METRO, otobüs ve araç kullanımı bakımından çok uygun yerde olduğu düşünülen yeni stat yapılana kadar da A.Gücü ve G.Birliği, Eryaman’da bitmek üzere olan sahaya giderlerken, Osmanlıspor maçlarını kendi stadında oynamaya devam edecek.

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı son dönemde TOKİ ve belediyelerin de dahil olduğu toplam 32 stat projesine tam 4.313 milyar TL kaynak kullandı. Bunlardan 14’ünün yapımı tamamlanarak hizmete açılmış oldu.

Yön tadilatı

ÇALIŞMALARI devam eden yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun proje çiziminde ışık, rüzgar bakımından ortaya çıkan 8-10 derecelik hatanın da yapılacak yeni planla düzeltileceği gelen bilgiler arasında. Stat yeni yapıldığında bu sorun da tamamen ortadan kalkmış olacak.