Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Tüm savaşlardan galip çıktık'

'Tüm savaşlardan galip çıktık'

Eczacıbaşı Vitra'nın pasörleri Nilay Özdemir ve Asuman Karakoyun, takım olarak zorlu mücadeleler verdiklerini ifade etti:

'Tüm savaşlardan galip çıktık'

ECZACIBAŞI VitrA’nın genç ama deneyimli pasörleri Nilay Özdemir ve Asuman Karakoyun, VATAN’a ligin ilk yarısını ve sezon sonundaki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundular. Eczacıbaşı kadrosuna bu sezon katılan Nilay, iyi bir İlk yarıyı geride bıraktıklarını belirtti. Deneyimli oyuncu, “1 maç kaybettik ama çok zor maçlar oynadık. Gerçek bir takım gibi oynadığımız için zorlu mücadelelerden galip çıktık.

‘HERKES SORUMLULUK ALIYOR’

İLK olarak takımda herkese düşen sorumluluk payı eşit. Ve bence takımımızı bu zorlu zamanlardan çıkaran da bu oldu. Çünkü ilk baştaki Nilüfer Bld., ardından 3-1 biten İlbank maçı ve sonrasındaki Zürih karşılaşması birer savaş gibiydi. Ama takımda herkesin sorumluluk alması işlerimizi kolaylaştırdı.

2. yarı taşların yerine oturacağına inanıyorum. Bizim için güzel bir ilk yarıydı” diye konuştu.

YAŞADIĞI sakatlık nedeniyle takımdan bir süre ayrı kalan Asuman ise, başarının anahtarının takımdaşlık olduğunu söyledi. 24 yaşındaki pasör, “Takımımla çok fazla zaman geçiremedim. Sadece 4-5 maçta forma giydim. Yeni bir takım olmamıza rağmen bunun karşılığını almak çok güzel bir duygu.

Haberin Devamı

‘BÜYÜK İŞ BAŞARDIK’

BENCE ligin ilk yarısı için çok büyük bir iş başardık. Her maç bittiğinde kendimizi bir savaştan çıkmış gibi hissediyorduk. Her maç bizim için bir öğrenme aşaması oldu. İnşallah bunu ikinci yarıda da yansıtacağız” ifadelerini kullandı.

‘Kanlı bir turnuva olur’

DEĞİŞEN şampiyonluk sistemi hakkında düşüncelerini dile getiren ikili, yeni statünün takımlar açısından zor olacağını söylediler. İşin psikolojik tarafına dikkat çeken Nilay, “Örneğin rakibine 2 kez kaybetmişsindir orada daha temkinli olabilirsin. Umarım bizim için dezavantaj oluşturmaz” ifadelerini kullanırken Asuman ise, “Büyük ihtimalle kanlı bir turnuva olacak” şeklinde konuştu.

Nilay: 1 ay Asu’yu sayıkladım

ASUMAN’IN sakatlığı boyunca takımda tek pasör olarak görev yaptığını hatırlatan Nilay, “Bu dönemin tam da F.Bahçe cmaçına denk gelmesi ilginç oldu. En azından böyle bir hoşgeldin olmamalıydı.
ÖRNEĞİN Zürih maçında ters bir hareket yaptım. Baktım bilek oynuyor. Zaten bağ yok orada. Arkadan da Nalan abla bağırıyor: ‘Bırak şişsin, oyna’ diye. Ben de yeniden oyuna dahil olmuştum.
O dönem 9 maç yedeği yokmuşçasına full oynadım. O yüzden Asu diye sayıkladım yani. Rotasyon nedeniyle takımda herkes dinleniyordu ama ben o dönem bitmiştim.”
Nilay: 3 takım da denk ekipler
TURUNCU-beyazlıların pasör ikilisi lig sonunda VakıfBank, F.Bahçe ve Eczacıbaşı arasında yaşanacak şampiyonluk yarışını ise şu sözlerle yorumladılar:
“VAKIF’IN senelerdir oynadığı bir sistem var. F.Bahçe’de de Kim gibi bir faktör var. Yani iki takım da çok iyi. Tabii ki biz de iyi bir ekibiz. Takımların ortaya koyduğu performans ve yapılan hataların azlığı şampiyonu belirleyecek. 3 takım da birbirine denk ekipler.”
Asuman: Burası birlikteliğin yeri
SAHA içindeki sıcak iletişimlerini saha dışına da yansıtmayı başaran ikili bunu egolarının olmamasına bağlıyor. Nilay’la birbirlerini tamamlamak için çabaladıklarını belirten Asuman, “Benim kötü olduğum zamanlar, Nilay giriyor savaşıyor. Nilay’ın kötü olduğu zamanlar da ben girip elimden geleni yapıyorum.
BURASI beraberliğin yeri rekabetin değil. Sonuçta şampiyonluk hedefken neden sürtüşme olsun ki şeklinde ifadeler kullanırken Nilay ise, “Sonuçta burası bizim evimiz. İkimizin de egosu yok ve hümanist insanlarız. Bu da bizi etkilemiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı