Gazete Vatan Logo
Basketbol Trabzonspor'dan, Aliağa Petkim'e fark!

Trabzonspor'dan, Aliağa Petkim'e fark!

Beko Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park, Aliağa Petkim'i sahasında 96-64 yenerek ligde bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Trabzonspor'dan, Aliağa Petkim'e fark!

Beko Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park, Aliağa Petkim'i sahasında 96-64 yenerek ligde bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Maçın başında Bora Hun ve Melih'in basketleriyle 4-0 yenik duruma düşen Trabzonspor Medical Park, özellikle Stoll ve Penney'in etkili oyunuyla 20-2'lik bir üstünlük yakalayarak 6. dakikada farkı 14 sayıya (20-6) çıkardı ve ilk periyodu da 24-15 önde tamamladı.

İkinci periyoda kenardan oyuna giren Eren ve Önder'in sayılarıyla etkili olan Trabzonspor Medical Park, Cooley'in basketiyle 16. dakikayı 36-18 üstün geçti. Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren ev sahibi takım, Kaya Peker ve Penney'in de devreye girmesiyle 19. dakikada farkı 21 sayıya (45-24) çıkarırken devreyi de 45-26 önde bitirdi.
İkinci yarıya Penney ve Cooley'in basketleriyle başlayan Trabzonspor Medical Park, İsmet Alkan ve Can Maxim'in de skora katkısıyla 27. dakika içinde farkı 30 sayıya (67-37) kadar çıkardı, üçüncü çeyreği de 71-42 üstün kapadı.

Son periyoda Trabzonspor Medical Park karşısında tam saha presle başlayan Aliağa Petkim, Marshall ve Randle'nin sayılarıyla 36. dakika içinde farkı 20 sayıya indirdi (81-61). Bu dakikadan sonra pota altından Kaya Peker'in basketleriyle etkili olarak rakibi karşısında üstünlüğü tekrar eline alan Trabzonspor Medical Park, Cooley, İsmet Alkan'ın basketleriyle son dakika içinde 34 sayı farka (95-61) ulaştı, maçtan ise 96-64 galip ayrıldı.

Cezasının bitmesiyle bu sezon ilk kez taraftarı önüne çıkan bordo-mavililer, ligin 6. haftasında ilk galibiyetini elde etti. Maçın en skorer oyuncuları 19'ar sayıyla Trabzonspor Medical Park'ta Cooley ile Aliağa Petkim'de Randle oldu.

Haberin Devamı