Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sultanlar finalde

Sultanlar finalde

Türkiye, İtalya'yı 4 setle YENİP?adını son 6 takım arasına yazdırdı

Sultanlar finalde

GRAND Prix 9. maçında Türkiye, İtalya'yı 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başararak adını çarşamba günü Japonya'da başlayacak final grubuna yazdırdı. Rusya'da oynanan mücadelede ay-yıldızlılarda Gözde 20, Neriman 18 (3 ace) Kübra 13 (5 blok) ve Bahar 12 sayıyla oynayarak galibiyeti isimler olurken İtalya'da ise Diouf 24, Piccinini 14 (3 ace) ile Chirichella 13 sayı üretti.

DÜN ilk önceGüney Kore'nin Sırbistan'ı mağlup etmesiyle çok önemli bir avantaj yakaladık çünkü İtalya önünde alacağımız herhangi skorlu bir galibiyet bize yetecekti. Karşılaşmaya da 8-4'le girdik ve Neriman'ın bulduğu 7 sayıyla ilk seti 25-23 kazandık. İkinci sette de 16-12'yi bulduk ve Kübra'dan gelen 7 sayılık performansla 25-19'la durumu 2-0 yaptık.

İKİ GENCİ KAZANDIK

ÜÇÜNCÜ sete İtalyanlar Bosetti-Fiorin değişikliği ile başladı ve bu onları maça döndürdü. Fiorin hücumda çok yüzdeli oynadı ve 25-22 ile karşılaşma 4. sete taşındı. Son oyuna da 4-0'lık dezavantajla başladık ama 8-1'lik seriyle ilk teknik molada 8-5'i bulduk daha sonra da 25-23'le mücadeleyi kazandık.

Haberin Devamı

NESLİHAN, Eda ve Polen gibi yıldız isimlerden yoksun bir kadroyla yakaladık bu başarıyı belki ama şunu da unutmamak lazım Filenin Sultanları, Kübra ve Meliha gibi oyuna direkt etki edecek 2 genç isim kazandı ve bu bence finallere gitmek kadar önemli bir olay.