Gazete Vatan Logo
Futbol Son anda samba

Son anda samba

Eski F.Bahçeli Ogün'ün ters kafasıyla öne geçen sarı-lacivertliler, Orhan'ın sayısıyla krize girdi. Maç böyle bitecek derken son 7 dakikada önce Alex sonra Nobre (2) Kanarya'yı uçurdu

F.Bahçe taraftarı ve yönetimi Şampiyonlar Ligi maçları öncesi ve sonrasında bu tip gergin ve zorlu karşılaşmalara hazırlıklı olmalı. Çünkü F.Bahçeli futbolcuların aklı fikri Şampiyonlar Ligi maçlarında. Hem sakatlanmak istemiyor, hem de rakibi küçümsüyor. Bunu çözecek tek kişi de Daum. Yoksa F.Bahçeli birçok maçta hayâl kırıklığına uğrar. F.Bahçe takımı dün Akçaabat'ta Alex'le coştu, toplam 4 pozisyon buldu, 4 gol attı. Hatta ilk gol eski kaptan Ogün'ün hediyesiydi. Bu pozisyonda da Alex'in payı vardı. 84. dakikaya girerken 1-1 bitecek zannedilen maç, 6 dakikada F.Bahçe'nin attığı 3 golle beklenmedik bir skorla bitti: 1-4.

Sahada Akçaabat Sebat'tan daha düşük bir performans sergileyen sarı-lacivertli oyuncular 6 dakikaya 3 gol sığdırıp Prag maçı öncesinde ligdeki 4. maçını da kazanmış oldu.

Şanssız Ogün
8. dakikada eski kaptan Ogün'ün, Alex'in kullandığı serbest vuruşta kendi kalesine gönderdiği golle 1-0 öne geçen sarı-lacivertliler, ilk 45 dakikada bu pozisyon olmayan golle ilk yarıyı kapattı. F.Bahçe'nin pozisyonlarına karşılık Akçaabat Sebat'ta ise 14'te Oktay'ın son derece cılız şutu Rüştü'de kaldı. 20'de ise Erman Özgür'ün arapasıyla buluşan Orhan'ın vuruşu üstten auta çıktı.

İkinci yarıya 1-0'lık galibiyetin rehavetiyle çıkan F.Bahçe, 84. dakikaya kadar bir tek pozisyon dahi bulamadı. Buna karşılık Sebat, bütün hatlarıyla saldırıyor, F.Bahçe sadece savunma yapmakla yetiniyordu. Fakat bu savunmada yetmiyordu. 57'de Erman Özgür ortaladı, ceza sahası içinde Luciano ıskaladı, 36'lık golcü Orhan Kaynak, önüne düşen topu ağlara gönderdi: 1-1. Bu skordan sonra F.Bahçe hâlâ uyanamadı. 77'de Ekrem ile pozisyon geliştiren A.Sebat, bu oyuncunun ortasında topla buluşan Orhan'ın sert şutuyla belki de galibiyet golünü kaçırıyordu.

Mucizeyi Alex başlattı
Tam tamına 84 dakika bir tek pozisyon üretemeyen, şans golüyle 1-0 öne geçen F.Bahçe maçın sonucunu 6 dakikaya sığdırdı. 84'te Alex topun başına geçti. Oktay'ın yaptığı faulden kazanılan atışı ceza sahasına gönderen Alex başarısız bir vuruş yapmıştı. Ancak geri dönen topu büyük kurnazlıkla takip eden Oktay'ın ayağından topu söktü, ceza sahası içine girdi, kaleciyi de geçerek topu ağlara gönderdi ve belki de jeneriklere geçecek bu golle F.Bahçe'ye 3 puan kazandırdı: 1-2. Gol sonrası abandone olan A.Sebat 89. dakikada öylesine açıklar verdi ki... Ceza sahasına soldan giren Ümit Özat, Nobre'ye topu gönderdi. Brezilyalı futbolcu önce vurdu, kaleciden döndü, ardından önüne düşen topu ağlara gönderdi: 1-3.

Dakikalar 90'ı gösterdiğinde ev sahibi Akçaabat Sebat'ın defansının hataları sonrasında Milosevski ceza sahası dışına çıktı, topu uzaklaştırmak isterken Nobre kaptı, girdi vurdu ve de maçın skorunu belirledi: 1-4.

Haberin Devamı