Gazete Vatan Logo
Basketbol Siz niye bekliyorsunuz?

Siz niye bekliyorsunuz?

Basketbol Federasyonu kolay yolu seçip Slovenya’daki hüsranın faturasını Sırp antrenöre çıkardı. Yanıt aranan Asıl soru ise şu:

Siz niye bekliyorsunuz?

Slovenya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 12 Dev Adam’ın A Grubu’nda sadece 1 galibiyet alarak 2. turu görememesinin ardından dün beklenen istifa gerçekleşti. Cenk Akyol, Kenan Sipahi, Kerem Tunçeri, Barış Ermiş’i kadroya almadığı, olimpiyat adaylığımızda bile ‘Dopinge sıfır tolerans’ sloganını kullanmamıza rağmen yasaklı madde kullandığı için NBA’den 20 maç ceza alan Hidayet Türkoğlu’nu ise kadroya davet ettiği için topa tutulan başantrenör Bogdan Tanjevic’le yollar ayrıldı.

Ancak 1995’ten bu yana ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nda grup aşamasını geçemeyen ve 2014’te Dünya Şampiyonası’na katılabilmesi için wild card’a muhtaç kalan 12 Dev’in başarısızlığının sadece tek bir kişiye çıkarılması tartışma yarattı. Takımı Tanjevic’e emanet etmesi nedeniyle tarini hüsranın baş sorumlusu olarak gösterilen Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel dünkü basın toplantısında kendi istifasının ‘i’sini bile cümle içinde kullanmazken şunları söyledi:

‘HİÇ BEKLEMİYORDUK’

“Sayın Tanjevic’in istifasını yönetim kurulu olarak kabul edeceğiz. Mili takım koçu seçmek son derece ciddi bir konu. Değerlendirmeyi yaparken pek çok faktör var. Önümüzdeki süreçle ilgili çok gecikmeden, yerli veya yabancı ayrımı yapmadan, süratli bir şekilde karar vermek istiyoruz. Bu şampiyona bir ‘Osmanlı tokadı’ gibi oldu. Hiç beklemediğimiz bir turnuva yaşadık. Burada bir hata var.

Milli takımımızda teknik açıdan yeni bir yapılanmaya gideceğimizi açıklamak istiyorum. Diğer kararımız, milli takımlarla ilgili olarak yürüttüğümüz metotları tekrar değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı