Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sibel Şimşek'te doping tespiti

Sibel Şimşek'te doping tespiti

Uluslararası Halter Federasyonu, 2012 Londra Olimpiyatları’nda doping yaptığı tespit edilen 11 sporcuyu açıkladı. Londra’da 4. olan ve daha sonra 3.’lüğe terfi eden Sibel Şimşek’in de dopingli olduğu belirlendi

Sibel Şimşek'te doping tespiti

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), aralarında 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan 6 sporcunun da yer aldığı 11 halterciye doping nedeniyle geçici men cezası verdi.

Bu halterciler arasında, Londra’da 63 kiloda 4. olan ancak daha sonra Kazak sporcunun dopingli çıkmasıyla bronz madalyaya terfi eden Sibel Şimşek’in de bulunuyor.

Son 2 olimpiyatta yarışan sporculardan alınan örneklerinyeniden test edilmesi sonrası belirlenen listede yer alan haterciler, 5 Ağustos’ta başlayacak 2016 Rio’ya da katılamayacak. Milli halterci Şimşek de hak kazandığı bronz madalyayı alamayacak.

MADALYALI 6 İSİM

Londra’da gümüş madalya kazanan Rus Alexandr Ivanov, Svetlana Tsarukaeva ve Nataliya Zabolotnaya ile bronz elde eden Ermenistan’dan Hripsime Khurshudyan, Moldova’dan Cristina Iovu ve Belarus’tan Iryna Kulesha doping testi pozitif çıkan sporcular arasında bulunuyor.

Bir önceki dalgada da Nurcan Taylan ve Sibel Özkan’ın önceki olimpiyatlarda doping yaptıkları ortaya çıkmış ve men cezasına çarptırılmışlardı. Şu ana kadar son iki olimpiyatın yeniden testleri sonucu yakalanan 98 sporcudan 31’inin halterci olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

(HT Spor)