Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Serena'ya Panzer çarptı

Serena'ya Panzer çarptı

Finale iyi başlayıp ilk seti 6-4 alan Alman raket 2. sette Serena’ya 6-3’le boyun eğdi. Kerber son sette sergilediği müthiş mücadeleyle de oyunu 6-4 alıp ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı

Serena'ya Panzer çarptı

ANGELIQUE Kerber, 1999’dan sonra bu bin yılın Grand Slam kazanan ilk Alman kadın tenisçisi oldu. Bu müthiş bir başarı ama bundan daha önemlisi, bunu Serena Willams’a karşı almış olması çok önemliydi. Maçtan önce “Korkmuyorum çünkü kaybedecek bir şeyim yok” demişti.

BİR şekilde favori değilken sezonun açılışını şampiyonlukla yapması WTA için çok büyük bir kazanım. Turnuvanın başında Senrena’nın karşısında durabilecek kişi Azarenka gibi görünüyordu ancak Kerber hem fiziksel durumu, hem kondisyonu hem de çabukluğulya hayâllerini gerçekleştirdi. Maça zaten bu inançla başladığını gördük. Agresif, sert ve hiç geri adım atmadan oynadı.

DEVAM EDEBİLECEK Mİ!

MAÇA iyi başlamak her zaman ayrı bir motivasyon; o bu motivasyonu sürdürdü ve ilk seti kazandı. İkinci sette biraz geri çekilince Serena Williams sazı eline aldı. Ama son sette yeniden doğdu ve oyunu çeşitlendirerek gerek passing shotlarıyla, drop shotlarıyla, gerek slicelarıyla ve de solak olmasıyla da Serena’nın düzenini bozdu.
SERENA’NIN yaptığı basit hatalar da çok büyük bir yer tuttu bu maçta ama özellikle kırılma noktası olan servislerini de etkili kullanınca galibiyet de Alman rakete gitti. Mental açıdan bu kadar sağlam olması kaybedecek hiçbir şeyinin olmaması belki de onu şampiyon yaptı. Ama şimdi asıl önemli olan bu şampiyonluğu devam ettirebilmek ve bu istikrarı koruyabilmek. WTA 2 numarası oldu ama Steffi Graf gibi şampiyon olmayı sürdürebilecek mi Kerber, asıl soru bu.
MUAZZAM BİR BAŞARI
İLK Grand Slam finalinde böyle bir başarı muazzam. Bundan sonra sezon boyunca bu azmini ve mental gücünü sürdürebilmesi çok önemli. ABD Açık’ta Pennetta, Avustralya’da Kerber... Yeni şampiyonlar görüyoruz, bakalım bu iki raket bu sezon devamını getirecek mi yoksa yeni isimler mi göreceğiz? Ama asıl soru; Serena Williams 22. şampiyonluğuna ulaşacak mı?

Haberin Devamı