Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Sabri Çelik kimdir? Merkez Hakem Kurulu başkanı kim oldu, MHK başkanı neden istifa etti?

Sabri Çelik kimdir? Merkez Hakem Kurulu başkanı kim oldu, MHK başkanı neden istifa etti?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına giderek dilekçesini verdi. Sabri Çelik'in istifası TFF yönetimi tarafından kabul edildi. Peki, Sabri Çelik kimdir? Merkez Hakem Kurulu başkanı kim oldu, MHK başkanı neden istifa etti?

Sabri Çelik kimdir? Merkez Hakem Kurulu başkanı kim oldu, MHK başkanı neden istifa etti?

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik görevinden istifa etti. Çelik'in yanı sıra tüm MHK üyeleri de görevlerinden ayrıldı.

Sabri Çelik kimdir?

Sabri Çelik 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Asıl mesleği lise öğretmenliği olan Çelik, uzun yıllar 1. Lig'de hakemlik yaptıktan sonra yaş dolayısıyla aktif hakemliği bıraktı. Sabri Çelik, geçtiğimiz sezon istifa eden Ferhat Gündoğdu'nun ardından MHK Başkanı olarak göreve başlamıştı. 2004-2005 yıllarda ve 2019'da da yaklaşık 5 ay MHK Başkanlığı yapan Çelik, UEFA gözlemciliğinin ardından mentörlüğe başlamıştı.

Sabri Çelik neden istifa etti?

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik istifa etti. 2022'nin Haziran ayında göreve gelen Çelik, son dönemde artan hakem tartışmalarının ardından istifa iddiaları ile gündemdeydi.

Eski hakem Ahmet Çakar söz konusu istifasının nedenini attığı tweet ile şu şekilde aktardı:

"Gerekçe Amedspor- Şanlıurfaspor maçında hakem üzerinden yaşanan entrika"

Ahmet Çakar'ın iddiasına konu olan Amedspor - Şanlıurfaspor olayında iddiaya göre 29.01.2023 tarihinde oynanacak olan Amedspor – Şanlıurfaspor maçına MHK tarafından atanan hakem,  Şanlıurfaspor kulübünün yaptığı açıklamalar ve MHK'ye uyguladığı baskılar sonucunda değiştirildi.

Haberin Devamı

Hakemin değiştirilmesinin hakemleri zan altında bıraktığı belirtilen açıklamada, "Bu durum öncesinde ve sonrasında atanan hakemlerimizi hem de ülkemizde maç yöneten hakem camiamızı zan altında bırakmıştır" denildi.

Merkez Hakem Kurulu başkanı kim oldu?

MHK başkanı olarak görev alacak isim henüz belli olmadı.