Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Rio'da trajik ölüm!

Rio'da trajik ölüm!

İranlı bisikletçi Bahman Golbarnezhad, Rio de janeiro'daki 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda geçirdiği bisiklet kazasında yaşamını yitirdi.

Rio'da trajik ölüm!

Paralimpik oyunlarında yarışan İranlı bisikletçi Bahman Golbarnezhad, yarış sırasında geçirdiği kaza sebebiyle hayatını kaybetti.

Rio Paralimpik erkekler C4-5 yol yarışı sırasında dik bir tepeden inerken kaza geçirdi. 48 yaşındaki Bahman Golbarnezhad başını bir kayaya çarparak ağır yaralandı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan talihsiz sporcu ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.

2012 yılında da İran'ı paralimpikte temsil eden ancak madalya kazanamayan Golbarnezhad ile ilgili acı açıklamayı İran Ulusal Paralimpik Komitesi yaptı. Yoğun bakımdaki bisikletçinin yaşamını yitirdiğini resmi internet sitelerinden duyurdu.

İran Paralimpik Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Bizim için büyük üzüntü verici. Bisiklet yarışında rekabet sırasında, talihsiz kaza sonucu yaşamını yitiren Sarafraz Bahman Golbarnezhad'in haberini üzüntüyle duyuruyoruz. O sevgi ve enerji ile, İran adını temsil eden ve hepimizin gururu olmak için elinden geleni yaptı. İran Kültür ve Spor Kampı tüm üyeleri ailesi ve İran milletine başsağlığı dileriz."

Haberin Devamı