Gazete Vatan Logo
Futbol Nurcan’ın yanındayız

Nurcan’ın yanındayız

Hasan Akkuş: “Sporcumuzun Türkiye’de yapılan kontrolü temiz çıktı. 9 gün sonra IWF’in aldığı numune ise pozitif

Bu kadar kısa sürede sporcunun ilaç kullanması akıllıca değil.”

ULUSLARARASI Halter Federasyonu’nun testlerinde numuneleri pozitif çıkan ve 2. kez doping yaptığı için ömür boyu men cezası alması beklenen Nurcan Taylan’a federasyon başkanı Hasan Akkuş şimdilik destek çıktı. Akkuş, “Nurcan Taylan’ın 17 Ekim’de Türkiye’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan kontrolü Atina’da temiz çıktı. Sadece 9 gün sonra Uluslararası Federasyon (IWF) tarafından alınan numune pozitif. Bu kadar kısa sürede bir sporcunun ilaç kullanması pek akıllıca değil. Bunu açıklayacağı, açıklamak isteyeceği duruşmalı bir oturum talep etme hakkı var. Bunu 2. kez talep etme hakkı da var. Bu süreç tamamlanana kadar biz federasyon olarak sporcumuzun yanındayız” diye konuştu.

‘BİZİ ETKİLEMEZ’

TAYLAN’IN Mehmet Üstündağ tarafından antrene edildiği, Üstündağ’ın da çeşitli doping olaylarına adının karışmasıyla ilgili soruya ise Akkuş, “Biz sporcunun müsabakalar esnasındaki durumundan sorumluyuz. Sporcu milli takımla ilgili çalışma sürecine girmeden istediği antrenörle çalışabilir. Bizim Mehmet Üstündağ ile bugüne kadar herhangi bir iletişimimiz olmadı” şeklinde yanıt verdi.

AKKUŞ, bu olayın Türkiye’nin Londra Olimpiyatları’nda madalya performansını olumsuz etkilemeyeceğini umduğunu belirterek, “Madalya almaya aday en az 4 sporcumuz var” dedi.

Haberin Devamı