Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Küme düşme kaldırıldı mı? Küme düşme nasıl olacak, nedir, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı 2023?

Küme düşme kaldırıldı mı? Küme düşme nasıl olacak, nedir, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı 2023?

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar’ın "Küme düşmenin kaldırılması için başvuru yapacağız." açıklaması sonrası Küme düşme nasıl olacak, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı? Küme düşme kaldırıldı mı?

Küme düşme kaldırıldı mı? Küme düşme nasıl olacak, nedir, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı 2023?

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, ligin henüz tescil edilmediğini belirterek, "Ligden düşmenin kaldırılması konusunda resmi başvurumuzu TFF’ye yaptık. Çok büyük bir doğal afet yaşadık, bunun hem manevi hem maddi çok büyük etkileri oldu. Takımlar bu durumlardan çok etkilendi, oyuncular özellikle depremin olmasının ertesinde özellikle yabancı oyuncuları tekrar yönlendirmekte konsantre etmekte zorluklar yaşadık" dedi. Peki, Küme düşme nedir, küme düşmek ne demek, nasıl olacak? Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı, küme düşme kaldırıldı mı?

Küme düşme nedir, ne demek?

En üst seviye ligde olmadığı sürece ligi en iyi dereceyle tamamlayan takım veya takımlar bir üst lige yükselirken, en alt seviye ligde olmadığı sürece ligi en kötü dereceyle tamamlayan takım veya takımlar bir alt lige düşer. Kulübün küme düşürülmesi durumunda hem kulüp, hem de futbolcu bakımından haklı fesih sebebi doğar.

Küme düşme kaldırıldı mı?

Küme düşmenin kaldırılması konusunun henüz görüşme aşamasında olduğu ve herhangi bir karar alınmadı.

Haberin Devamı