Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Her şeye rağmen spor

Her şeye rağmen spor

Terör olayları ve darbe girişimine rağmen yoğun diplomasiyle iptal edilmekten kurtarılan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, bugün Samsun’da başlıyor. Açılış töreni, dün Bakan Kılıç’ın katılımıyla yapıldı

Her şeye rağmen spor

Türkiye’nin son üç hafta içinde yaşadığı terör olayları ve darbe girişimine rağmen, beş branştaki İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, Samsun’un ev sahipliğinde bugün başlıyor.

Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı ile organizasyon komitesinin çabalarıyla iptal olmanın kıyısından döndürülen şampiyonalar, darbe girişimiyle bir kez daha sarsıldı. 49’a kadar yükselen ülke sayısında yaşanan düşüşlere rağmen birçok ülke katılım konusunda ikna edildi.

Samsun’da gelecek yıl düzenlenecek ve dünyanın en yüksek katılımlı üçüncü spor organizasyonu olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) öncesi test müsabakaları niteliği taşıyan şampiyonaların açılışı ve ‘bir yıl kala’ töreni dün akşam Samsun’da gerçekleşti.

Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. 18-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak şampiyonada tekvando, judo, karate, plaj voleybolu ve masa tenisi branşlarında dünya şampiyonları belirlenecek. Türkiye’yi beş branşta toplam 101 sporcu temsil edecek.

Haberin Devamı

TESİSLERE TAM NOT

20 branşta düzenlenecek 2017 Deaflympics hazırlıklarını yerinde görmek için çeşitli ülkelerden Samsun’a gelen delegasyon başkanları dün tesisleri gezdi. Yetkililerden bilgi alan heyet üyeleri, tesislerden ve hazırlık çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

(HT Spor)