Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Helal olsun Fenerbahçe

Helal olsun Fenerbahçe

Serinin İstanbul’daki ilk iki maçında son şampiyonu sahadan silen sarı-lacivertliler, İspanya’da da rakibini eze eze mağlup etti ve 3-0’la Berlin’e gitmeye hak kazandı.

Helal olsun Fenerbahçe

FINAL Four’a yalnızca bir galibiyet uzaklıkta olan F.Bahçe ilk çeyreğe hücumda çok tutuk başlasa da Real Madrid’i 13 sayıda tutmasını ve periyodu 5 sayı önde kapamasını bildi. Bogdanovic’in 0/5’lik atış performansıyla oynadığı, Datome’nin faul problemiyle kenara geldiği çeyrekte Bobby Dixon ile kenardan gelen Kalinic önemli katkı sağladı.

İKİNCİ periyotta, Real alan savunmasıyla F.Bahçe’yi durdurup, boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı kapayarak 25-24 öne geçse de; temsilcimiz de yaptığı iyi savunmayı sürdürüp rakibini 27 sayıda tutmayı başardı. Bununla beraber Madrid ekibi 1/13 üçlük isabetiyle oynarken, temsilcimiz de 2/12 ile ev sahibini aratmadı. 27-30 biten ilk devrede son şampiyondan bu kadar az sayı yemek maçı kazanma yolunda bir sinyaldi.

BAŞARILAR KANARYA

REAL Madrid 2. yarıya daha agresif başladı. Temsilcimizi iki top kaybına zorlayan ev sahibi vites yükseltmeye çalışsa da o noktada ilk devre ortalarda görünmeyen Bogdanovic sazı eline aldı ve farkın 13’e kadar çıkmasını sağladı. Bu noktadan sonra F.Bahçe, gerek Datome ile gerek Dixon ile adeta yağmur olup yağdı ve çeyreği 14 sayı önde kapattı. Son çeyrekte ev sahibi Sergio Llull ile farkı 8’e kadar indirse de, moladan iyi dönen F.Bahçe’de sahneyi Datome aldı ve momentumun Madrid’e geçmesine izin vermedi. Udoh’un da faul çizgisinden ve pota altından bulduğu sayıları es geçmemek lazım elbette.

Haberin Devamı

F.BAHÇE, Madrid’de kazandığı bu ders niteliğindeki zaferle şampiyonluğu ne kadar istediğini bir kez daha göstermiş oldu. Şimdi rakip Panathinaikos’u üç maçta devirmiş Laboral Kutxa! Şampiyonluk artık daha da yakın! Berlin yolunda başarılar F.Bahçe!