Gazete Vatan Logo
Süper Lig Göztepe 1-3 Trabzonspor (Maç Sonucu)

Göztepe 1-3 Trabzonspor (Maç Sonucu)

Süper Lig'de lider Trabzonspor, konuk olduğu Göztepe'yi 3-1 mağlup etti.

Göztepe 1-3 Trabzonspor (Maç Sonucu)

Lider Trabzonspor deplasmanda Göztepe ile karşı kaşıya geldi. Mücadeleyi Trabzonspor 3-1 kazandı. Öte yandan Trabzonspor'da Guilherme, 28 ve 41'de gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kart ile oyundan atıldı.
Süper Lig'in 27.haftası lider Trabzospor, Göztepe'ye konuk oldu. Mücadele Trabzonspor'un 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.
Mücadelede Trabzonspor 16. dakikada Nwakaeme ile öne geçti. Ekuban penaltıdan attığı gol ile takımını 2-0'lık skora taşıdı. Göztepe'de Alpaslan 57. dakikada penaltı golüyle skoru 2-1 yaptı. 84. dakikada Abdülkadir Ömür skoru 3-1 yaptı.
Kırmızı çıktı
Trabzonspor'da 42. dakikada Guilherme kırmızı kart gördü
Bu sonuçla Trabonzonspor 56 puanla liderliğini sürdürdü. Göztepe ise 37 puanda kaldı.
VAR'la penaltı
Hakem VAR incelemesi sonucu Da Costa'nın Jerome'a ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale penaltı olarak değerlendirildi. Göztepe penaltı kazandı

Haberin Devamı

İşte ilk 11'ler

Göztepe: Beto, Murat, Alpaslan, Titi, Berkan, Soner, Castro, Halil, Napoleoni, Serdar, Jerome

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Campi, Costa, Novak, Abdulkadir Parmak, Guilherme, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Ekuban, Sörloth

Göztepe 1-3 Trabzonspor (Maç Sonucu)

MAÇTAN DAKİKALAR:

MAÇ BİTTİ! Hakem son düdüğünü çalıyor. Lider Trabzonspor, lige verilen aranın ardından on kişi kaldığı maçta rakibini 3-1 mağlup etmeyi başarıyor.

90' + 3' Trabzonspor'da Caleb Ekuban yerini Hüseyin Türkmen'e bırakıyor.

90' + 2' Konuk ekip iki değişiklik birden yapacak.

90' + 1' KALECİ İZİN VERMEDİ Göztepe rakip ceza sahasında arka arkaya önemli pozisyonlar buldu. Uğurcan Çakır yaptığı kurtarışlarla önce Murat Paluli'ye ardından da Berkan Emir'e gol izni vermedi.

90' Mücadelenin sonuna en az dört dakika ilave ediliyor.

90' Murat Paluli'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top kaleci Uğurcan'ın kucağında kaldı.

86' Abdülkadir Ömür golün ardından yerini Serkan Asan'a bıraktı.

Haberin Devamı

86' Gol pozisyonunda çarpışan Beto ve Abdülkadir Ömür pozisyonun ardından sakatlık yaşadı.

84' GOL! Trabzonspor ani gelişen bir hücumla üçüncü golü buldu. Sol kanattan hareketlenen Abdülkadir Ömür savunma arkasına hareketlendi ve topla buluştu. Ayağından açılan topa Beto müdahale etti ancak top bir kez daha Abdülkadir'e çarptı ve ağlarla buluştu.

82' DİREĞİ SIYIRDI! Berkan Emir sol kanattan yine müthiş bir orta yaptı. Ceza sahasında iyi hareketlenen Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda top direğin dibinden dışarı gitti.

9' Topu kaybettikten sonra Abdulkadir Parmak'a faul yapan Berkan Emir sarı kart gördü.

79' Mossoro'nun sağ kanattan yaptığı ortada top farklı şekilde dışarı gitti.

77' Tecrübeli yıldız Mossoro ise Soner Aydoğdu'nun yerine oyuna dahil oldu.

77' Cameron Jerome yerini Deniz Kadah'a bıraktı.

77' Göztepe iki oyuncu değişikliği birden yapacak.

76' Göztepe yeniden tüm hatlarıyla rakip yarı sahada.

73' DİREĞİN DİBİNDEN DIŞARI! Berkan'ın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Castro ayağının içiyle uzak köşeye harika bir vuruş yaptı fakat top direğin dibinden dışarı gitti.

Haberin Devamı

71' Göztepe, Novak'ın Murat'a yaptığı müdahale sonucu sağ kanattan serbest vuruş kazandı.

57' GOL! Göztepe'nin kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Alpaslan topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek farkı bire indirdi.

55' PENALTI! VAR incelemesi sonucu Da Costa'nın Jerome'a ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale penaltı olarak değerlendirildi.

54' PENALTI BEKLENTİSİ! Sağ kanattan yapılan ortada Jerome, Da Costa'nın müdahalesiyle yerde kalırken ev sahibi ekip oyuncuları penaltı bekliyor.52' Penaltıdan Gol Caleb Ekuban

50' PENALTI! Orta alanda topla buluşan Sörloth topu süratle rakip sahaya taşıdı. İki rakibine rağmen ceza sahasına giren Sörloth, Poko'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem beyaz noktayı işaret etti.45' İKİNCİ YARI BAŞLADI! Zorbay Küçük'ün işaretiyle maçta ikinci yarı başladı.

44' VURAMADI! Trabzonspor ceza sahası yakınlarında kafalardan seken topu Castro içeri doldurdu. Savunma arasında hareketlenen Serdar Gürler topun gelişine istediği vuruşu yapamadı.

Haberin Devamı

41' Guilherme, Andre Castro'ya yaptığı müdahale sonrası önce ikinci sarı kartı, ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

41' Alpaslan'ın uzun pasıyla Murat ceza sahasında topla buluştu ama Campi'den kritik bir müdahale geldi.

38' Hızlı gelişen Göztepe hücumunda Castro'nun pasına Soner gelişine çok sert vurdu fakat top yandan dışarı gitti.

37' Göztepe'de erken bir değişiklik geliyor ve günün etkisiz isimlerinden Napoleoni yerini Andre Poko'ya bırakıyor.

36' Guilherme'nin sağ kanattan yaptığı ortaya ön direkteki Ekuban kafayı vurdu ancak top kaleci Beto'nun kucağında kaldı.

34' BİR NET FIRSAT DAHA! Ani gelişen Trabzonspor hücumunda topla buluşan Sörloth süratle ceza sahasına yaklaşıp pasını sağ taraftaki Ekuban'a verdi. Ekuban çaprazdan karşı karşıya pozisyonda kaleci Beto'yu geçemedi.

33' Göztepe çok adamla rakip yarı sahaya yerleşti.

30' Serdar Gürler'in kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.25' Trabzonspor isabetli paslarla rakip sahada boşluk arıyor.

22' DIŞARI GİTTİ! Nwakaeme yine sol kanatta topla buluştu ve rakiplerinden sıyrılıp çaprazdan şutunu attı fakat top yakın direğin dibinden dışarı gitti.

19' Ufak bir sakatlık yaşayan Castro'nun tedavisi için oyun kısa bir süre durdu.16' GOL! Trabzonspor organize bir hücumla golü buldu. Sağ kanatta kısa paslaşmalarla son çizgiye inen Pereira kale sahasına harika bir orta yolladı. Yakın mesafede iyi yer tutan Nwakaeme düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

15' Sağ kanatta bulduğu boşluğu değerlendiren Murat Paluli, Halil Akbunar'ı topla buluşturdu ancak Halil'in ortasında top kaleci Uğurcan'da kaldı.

5' BİR POZİSYON DAHA! Trabzonspor maça çok hızlı başladı. Sol kanatta topla buluşan Nwakaeme ceza sahasına etkili bir orta yolladı. Ekuban'ın kafa vuruşunda kaleci güçlükle topu kornere çelmeyi başardı.

2' İLK FIRSAT! Trabzonspor henüz maçın ilk dakikalarında büyük bir tehlike yarattı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Novak yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto topu kornere çeldi.

1' MAÇ BAŞLADI! Hakem ilk düdüğünü çaldı ve mücadele başladı.