Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim'e Golden Foot (Altın Ayak) ödülü!

Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim'e Golden Foot (Altın Ayak) ödülü!

Dünya futbolunun efsanelerine layık görülen prestijli ödüller arasında olan Golden Foot (Altın Ayak) ödülleri sahiplerini buldu. Teknik direktör Fatih Terim, Monaco Prensliği tarafından düzenlenen Golden Foot (Altın Ayak) ödül töreninde efsaneler arasına girdi. Peki, Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim’in ayak izin nerede yer alacak? Monaco neresi, Şampiyonlar Yolu nerede? Altın Ayak Efsaneler listesinde kimler var? İşte detaylar…

Golden Foot (Altın Ayak) ödülü nedir, kimlere verilir? Şampiyonlar Yolu nerede? Fatih Terim'e Golden Foot (Altın Ayak) ödülü!

Fatih Terim, futbolun efsanelerine verilen Altın Ayak Ödülü'nü aldı. Aktif futbol yaşamını sürdüren 28 yaş üstü oyunculara 2003'ten bu yana verilen ödülün 20'ncisi sahibini buldu. 2022 Altın Ayak Şampiyonlar Ödül Töreni'ne, Monte Carlo kentindeki Grimaldi Forum ev sahipliği yaptı. Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Fatih Terim, Monaco Prensliği tarafından düzenlenen Golden Foot (Altın Ayak) ödül töreninde efsaneler arasına girdi. Terim, Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü alan ilk Türk teknik direktör oldu. Fatih Terim’in ayak izi, Monaco'da Şampiyonlar Yolu'nda sergilenecek. Golden Foot, dünya futbolunun efsanelerine layık görülen prestijli ödüller arasında gösteriliyor.

ALTIN AYAK EFSANELER LİSTESİ’NDE KİMLER VAR?

Altın Ayak Efsaneler Ödülü'nü alanlar arasında Pele, Diego Armando Maradona, Eusebio, George Best, Ferenc Puskas, Gerd Müller, Alfredo Di Stefano, Karl-Heinz Rummenigge, Franz Beckenbauer, Eric Cantona, Zinedine Zidane, Paolo Maldini gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

GOLDEN FOOT (ALTIN AYAK) ÖDÜLÜ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Altın Ayak Ödülü (Golden Foot), ulusal liglerde sezon içindeki performanslarına ve karakter özellikleri dikkate alınarak verilen ödüldür. Bu ödülün gerekliliği ise futbolcunun en az 28 yaşında olması ve bu ödülü sadece bir kere alabilmesidir. Ayrıca oylamanın puanlamasının büyük oranı da internet üzerinden goldenfoot.com'dan taraftarlar tarafından verilmektedir. Geri kalan payı ise futbol otoritelerinin oyları belirlemektedir. Dünyanın birçok ülkesinin saygın gazetecileri tarafından seçilen, en az 28 yaşında olan ve bu ödülü daha önce hiç almamış olan 10 futbolcu seçilerek internette oylama yapılır. Bu oylamaya herkes giriş yapabilir. Bu oylamanın sonucunda en çok oyu alan bu futbolcu ödülünü almak üzere Monako şehrine gelir ve The Champions Promenade adlı yere ayak izlerinin kopyasını bırakır. Monako krallığının deniz tarafına bakan tarafında bulunan ve The Champions Promenade adı verilen bu yolda Abedi Pele, Ronaldinho, Francesco Totti, Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Ryan Giggs, Alessandro Del Piero, Pavel Nedvěd, Roberto Baggio, Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Didier Drogba gibi yıldızların ayak izi bulunmaktadır.

Haberin Devamı