Gazete Vatan Logo
Galatasaray G.Saray hedef değiştirdi

G.Saray hedef değiştirdi

Galatasaray'ın 1 numaralı pivot adayı Esteban Batista tercihini Panathinaikos'tan yana kullanınca gözler alternatif isimlere çevrildi

G.Saray hedef değiştirdi

Pota altını kaliteli bir yabancı ile güçlendirmek isteyen Galatasaray, Esteban Batista'dan sonuç alamayınca listedeki diğer isimler için çalışmalara başladı. Hedefte 3 oyuncu var...

Bu isimlerden ilki Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımında forma giyen Sırp asıllı Avustralyalı pivot Aleks Maric var. 2.11'lik dev isim Amerika'nın Nebraska kolejinden çıkışlı. Avrupa kariyerine İspanya'nın Granada takımında başlayan Maric, daha sonra sırasıyla Partizan ve Panathinaikos formalarını giydi. 29 yaşındaki oyuncu son 2 sezondur ise Rusya'da oynuyor.

Listenin 2. sırasında ise Emporio Armani Milano'nun atletik uzunu Gani Lawal bulunuyor. Nijerya asıllı oyuncu da tıpki Maric gibi Amerika çıkışlı. Georgia Tech mezunu 2.06'lık oyuncu, 2010 draftında 2. tur 46. sıradan Phoenix Suns tarafından draft edilmişti. Ancak NBA'de tutunamayan 25 yaşındaki oyuncu Çin-İtalya-Fransa ekseninin ardından yeniden İtalya'ya döndü. Lawal bu sezonu İtalya şampiyonu olarak tamamlayan Emporio Armani Milano'nun önemli parçalarından birisi oldu.

Haberin Devamı

Türk basketbolseverlerin yakından tandığı Vladimir Stimac da Galatasaray'ın listesinde yer alan isimlerden... Daha önce ülkemizde Olin Edirne ve Banvit formalarını da giyen 2.11'lik Sırp yıldız, geçtiğimiz sezonu İspanya'nın Unicaja Malaga takımında geçirdi. Geçtiğimiz sezon Euroleague'de 23 maçta forma giyen Stimac 17 dakika ortalamayla 7.6 sayı 5.1 ribaunt ve 0.4 blok istatistikleri yakalamıştı.

Stimac 2011/12 sezonunda ise Olin Edirne formasıyla ligde 30 maçta 14.8 sayı ve 9.9 ribaunt ile oynamıştı. (3puan.com)