Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ve Fenerbahçe Dzeko bombasını resmen patlattı

Ve Fenerbahçe Dzeko bombasını resmen patlattı

Fenerbahçe, dünyaca ünlü golcü Edin Dzeko için "sağlık kontrollerinden geçmek ve transfer görüşmelerini tamamlamak üzere İstanbul'a gelecek" ifadelerini kullandı.

Ve Fenerbahçe Dzeko bombasını resmen patlattı

Fenerbahçe, Ryan Kent'ten sonra bir transferi daha bitiriyor... Sarı-lacivertli kulüp, ünlü golcü Edin Dzeko'yu İstanbul'a getirdi.

DÖNÜŞ BİLETİNİ ALAMADI

Avrupa futbolunun elit forvetlerinden biri olan Dzeko'nun, kulübü Inter ile olan kontratı sona erdi. Çizme ekibi ile sözleşme uzatmayan futbolcu, yeni sezon öncesinde boşa çıktı. Son olarak da tatilini daha önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye'de yapma kararı alan tecrübeli futbolcu, dün ülkemize geldi. 3-4 günlük bir tatil planlayan deneyimli forvet, normalin aksine bu kez geri dönüş biletini almadı. Fenerbahçe yönetimiyle görüşme yapan Dzeko ile anlaşma sağlandı.

TRANSFER İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

Sarı-lacivertli kulüpten sabahın erken saatlerinde yapılan açıklamada "Dünyaca ünlü golcü Edin Dzeko sağlık kontrollerinden geçmek ve transfer görüşmelerini tamamlamak üzere İstanbul’a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı. Deneyimli golcü, saat 10.00'da İstanbul'a geldi.

BONUSLARLA BİRLİKTE YILLIK KAZANCI 5 MİLYON EURO

Edin Dzeko'nun sağlık kontrolünden geçtikten sonra 2 yıllık sözleşmeyi imzalayacağı kaydedildi. Fenerbahçe, Edin Dzeko'yu 4.5 milyon euro yıllık ücret verecek. Bonuslarla birlikte ünlü yıldızın kazancı 5 milyon euroyu bulacak. Bosnalı golcü, Ryan Kent'in ardından Fenerbahçe'nin bu sezonki ikinci transferi olacak.

Haberin Devamı

2016-17 SEZONUNDA ROMA'DA TÜM KULVARLARDA 39 GOL ATTI

Edin Dzeko, Bundesliga ve Serie A’da gol kralı oldu. Wolfsburg formasıyla 2009-2010'da 22 golle, Almanya’da gol krallığı tacını taktı. Dzeko, Roma'da forma giydiği 2016-2017 sezonunda ise İtalya’da 29 golle yine 'kral' unvanını aldı. Tecrübeli golcü söz konusu sezonda tüm kulvarlarda tam 39 kez ağları sallamayı başardı.

KUPALARLA DOLU BİR KARİYER

Edin Dzeko’nun kariyerinde birçok kupa bulunuyor. Bosna Hersekli oyuncunun, 2 Premier Lig, 1 Bundesliga şampiyonluğu var. İngiltere’de federasyon, lig ve süper kupayı birer kez kazanan Dzeko, İtalya’da Inter’le ikişer kez İtalya Kupası ve Süper Kupa’yı havaya kaldırdı.

Ve Fenerbahçe Dzeko bombasını resmen patlattı