Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ryan Kent ve Dzeko'dan sonra 3.bomba! 2+1 yıllık anlaşma yapıldı

Ryan Kent ve Dzeko'dan sonra 3.bomba! 2+1 yıllık anlaşma yapıldı

Ryan Kent ve Edin Dzeko'ya imza attıran Fenerbahçe bonservisi Eyüpspor'da olan Umut Nayir'la anlaşmaya vardı.

Ryan Kent ve Dzeko'dan sonra 3.bomba! 2+1 yıllık anlaşma yapıldı

İsmail Kartal'ın takıma gelmesiyle transfer çalışmalarını hızlandıran Fenerbahçe, Ryan Kent ve Edin Dzeko'dan sonra üçüncü transfer ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı kayda geçti.

İLK TRANSFER KENT

Süper Lig devi Fenerbahçe'de gelecek sezon adına ilk hamle sol kanat pozisyonuna yapıldı. Sarı-lacivertliler, İskoçya temsilcisi Rangers'tan ayrılan Ryan Kent'i kadrosuna dahil etti. Fenerbahçe, 26 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Liverpool altyapısında yetişen Ryan Kent daha sonra Coventry Cirt, Barnsley, Freiburg ve Bristol City'de kiralık olarak forma giymişti. İngiliz oyuncunun güncel piyasa değeri 9 milyon euro.

EDIN DZEKO, FENERBAHÇE'DE

Enner Valencia ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de forvet hattına yıldız takviyesi yapıldı. Sarı-lacivertliler, Inter ile sözleşmesi sona eren Edin Dzeko'yu kadrosuna kattı. Fenerbahçe, Bosna Hersekli oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

3 AYRILIK BİRDEN

Fenerbahçe Kulübü, Augsburg Kulübü’nün satın alma opsiyonunu kullanarak Mergim Berisha'yı transfer ettiğini duyururken, sözleşmeleri biten Dimitris Pelkas ve Ezgjan Alioski ile de yolların ayrıldığını açıkladı. 25 yaşındaki Mergim Berisha, 2021 yazında 5 milyon euro bonservisle Salzburg'tan Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Alman futbolcu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 32 maçta 8 gol atıp 3 asist yaptı.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL'IN ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile resmi sözleşme imzalandığını KAP'a bildirdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Futbol A Takımı teknik direktörlüğü için İsmail Kartal ile 2023-2024 sezonu için bir yıllık sözleşme imzalanmıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur." denildi.

Daha önce 2014-15 ve 2021-22 sezonlarında Fenerbahçe'yi çalıştıran İsmail Kartal, sarı-lacivertli kulüpteki üçüncü dönemine başlamış oldu.

UMUT NAYİR FENERBAHÇE'DE

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de flaş bir gelişme yaşandı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, bonservisi Eyüpspor'da bulunan 30 yaşındaki futbolcu ile anlaşma sağlandığı aktarılırken, Umut Nayir'in resmi imza ve sağlık kontrolü için İstanbul'a geldiğini belirtildi.

Haberin Devamı

2+1 YILLIK ANLAŞMA

Sarı-lacivertli ekip, milli futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

SEZON PERFORMANSI

Umut Nayir geride bıraktığımız sezonda Ümraniyespor'da kiralık olarak forma giydi. Milli futbolcu Süper Lig'de 31 resmi maçta 17 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, takım arkadaşlarına da 3 kez gol pası verdi.

A Milli Takım'da 4 kez forma giyen tecrübeli futbolcu, söz konusu maçlarda 1 kez gol atmayı başardı

2017-18 SEZONUNDA ANKARAGÜCÜ'NDE BİRLİKTE ÇALIŞTILAR

Eyüpspor'dan olumlu geri dönüş alan sarı-lacivertliler, deneyimli golcüyü kadrosuna kattı. İsmail Kartal, 2017-18 sezonunda Umut Nayir ile birlikte Ankaragücü'nde çalışmıştı. Umut, Kartal yönetiminde 30 maçta 14 gol atıp 3 asist yapmış, Süper Lig'e yükselme başarısı yaşamışlardı.

Ryan Kent ve Dzekodan sonra 3.bomba 2+1 yıllık anlaşma yapıldı