Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sörloth, Weghorst derken Beşiktaş yeni golcüsünü buldu! 4,5 milyon euro'luk anlaşma

Sörloth, Weghorst derken Beşiktaş yeni golcüsünü buldu! 4,5 milyon euro'luk anlaşma

Batshuayi, Güven Yalçın ve Larin gibi yıldızlarıyla yollarını ayıran Beşiktaş, Ekvadorlu golcü Jordy Caicedo ile anlaşmaya vardı.

Sörloth, Weghorst derken Beşiktaş yeni golcüsünü buldu! 4,5 milyon euro'luk anlaşma

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi transfer konusunda önemli adımlar atılıyor. Forvet listesine Alexander Sörloth ve Wout Weghorst gibi yıldızları dahil eden Beşiktaş, sürpriz forvetle anlaşma noktasına geldi.

LEIPZIG ZORLUK ÇIKARIYOR

Beşiktaş'ın forvet bölgesi için öncelikli hedefi Alexander Sörloth'yu fakat Leipzig ödeme konusunda Siyah Beyazlılara zorluk çıkardı. Sörloth için en az 8 milyon euro talep eden Alman ekibi taksitli ödeme seçeneğine yanaşmadı ve görüşmeler durma noktasına geldi. Beşiktaş, Sörloth için Leipzig'e son bir teklif daha yapacak ve alınacak cevaba göre alternatif isimlere yönelecek.

"KALICI OLARAK AYRILMAYI İSTİYORUM"

Sörloth, Norveç basınına yaptığı açıklamada "Ben buna cevap verince ortalık karışıyor. Bu konuyu henüz düşünmedim. Benim için en önemli şey, istendiğimi hissettiğim ve takımda önemli bir rol alacağıma dair iyi sinyaller aldığım bir yerde oynamak. Real Sociedad, Leipzig ya da bir başka yer. Ama birkaç yıldan fazla oynayabileceğim bir takımda olmak güzel olur. Tekrar kiralanmak değil, kalıcı olarak ayrılmayı istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ZOR HEDEF WOUT WEGHORST

Haberin Devamı

Beşiktaş, Alexander Sörloth dışında Burnley'de forma giyen Hollandalı forvet Wout Weghorst'u da listesine dahil etti. Burnley ile pazarlık masasına oturan Siyah Beyazlıların İngiliz ekibini ikna ettiği fakat Hollandalı yıldızla henüz anlaşma sağlanamadığı kaydedildi. Weghorst'a Bundesliga'dan bazı tekliflerin olduğu ifade edildi.

WEGHORST'TAN RESMİ TRANSFER AÇIKLAMASI

Hollandalı futbolcunun Championship'e düşen Burnley'de forma giymek istemediği ve gelecek teklifleri değerlendirmeye alacağı öğrenildi. Wghorst, Hollanda'nın Galler'i 2-1 yendiği maçta şık bir kafa golüne imza attı. Bu maçın ardından Burnley'den ayrılacağını ifade eden Weghorst, "Gelecek yıl Burnley'de forma giymeyeceğim. Kesinlikle Championship'te forma giymek istemiyorum. Milli takım teknik direktörümüzü Van Gaal daha yüksek seviyelerde oynamamızı istiyor. Benim için bazı seçenekler var. Championship'ten daha yüksek kalitede liglerden bazı teklifler var. Gelecekte neler olacağını göreceğiz." sözlerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi verecek Beşiktaş'ta transfer çalışmaları sürüyor. Siyah-beyazlılar kadrosuna golcü bir oyuncu katmak istiyor. Beşiktaş'ın gündemine Sörloth ve Weghorst'un yanı sıra yeni bir isim daha geldi: Jordy Caicedo! İddiaya göre; futbolcu ile anlaşmaya varıldı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ, JORDY CAICEDO İLE ANLAŞTI

Bir süredir forvet arayışında olan Beşiktaş, SKA Sofia'nın 24 yaşındaki golcüsü Jordy Caicedo ile el sıkıştı. Ekvador basınında yer alan haberlere göre; iki takım 4.5 milyon Euro karşılığında uzlaştı. Bulgar ekibi, söz konusu rakamın peşin ödenmesini Beşiktaş'tan talep etti.

CAICEDO'NUN BEŞİKTAŞ'A MALİYETİ NE OLACAK?

Ahmet Nur Çebi yönetimindeki Beşiktaş, bu transferle ilgili ödeme planı çıkardı. Önce 2.7 milyon Euro ödeme garantisi veren Beşiktaş, ardından da kalan 1.8 milyon Euro'yu 2023 yılı Haziran ayına kadar ödemeyi teklif etti.

GEÇEN SEZONKİ PERFORMANSI

Haberin Devamı

Havadan ve yerden etkili bir görüntü ortaya koyan Caicedo, geçen sezon CSKA Sofya'da 46 maçta 3857 dakika süre aldı ve 22 gol attı. 1,87 boyundaki futbolcu daha önce EC Vitoria, El Nacion ve CD Universidad ekiplerinde görev yapmıştı.

Sörloth, Weghorst derken Beşiktaş yeni golcüsünü buldu 4,5 milyon euroluk anlaşma