Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş-Tirana (Maç özeti)

Beşiktaş-Tirana (Maç özeti)

UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunda temsilcimiz Beşiktaş, Arnavutluk ekibi Tirana'yı ağırladı. Siyah-Beyazlılar müsabakadan 3-1 üstün ayrıldı ve avantajı yakaladı.

Beşiktaş-Tirana (Maç özeti)

Beşiktaş Stadı’ndaki karşılaşmada siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 21’inci dakikada Onur Bulut, 42’nci dakikada Jackson Muleka ve 90+4’üncü dakikada Semih Kılıçsoy kaydetti. Konuk ekibin tek golü 83’üncü dakikada Kaina’dan geldi. Mücadelenin rövanşı 3 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynanacak.

SEZONUN İLK GOLÜ ONUR BULUT’TAN

Beşiktaş’ta 2023-2024 sezonunun ilk golü karşılaşmaya sağ kanatta başlayan Onur Bulut’tan geldi. Kariyerinde daha çok sağ bekte ve orta sahanın sağında görev alan 29 yaşındaki futbolcu, etkili performansını 1 de golle süsledi. Onur Bulut, mücadelenin ikinci yarısında ise sol kanatta görev yaptı.

ONANA İLK MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş’ın Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lens’ten transfer ettiği Jean Onana, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıktı. Kamerunlu orta saha oyuncusu, mücadelenin 63’üncü dakikasında Salih Uçan’ın yerine oyuna dahil oldu.

SEMİH KILIÇSOY İLK GOLÜNÜ KAYDETTİ

Beşiktaş altyapısında çıkarak A Takım’a yükselen 17 yaşındaki forvet Semih Kılıçsoy, A Takım’daki ilk golünü KF Tirana karşısında kaydetti. Karşılaşmanın 83’üncü dakikasında Onur Bulut’un yerine oyuna dahil olan Semih Kılıçsoy, 90+4’ünü dakikada takımının 3’üncü golünü atarak siyah-beyazlı formayla ilk golünü atma başarısı gösterdi.

GÜNEŞ'E TRİBÜNLERDEN DESTEK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlılardan maç boyunca destek tezahüratları aldı. Siyah-beyazlı ekipte 2’nci dönemini geçiren Şenol Güneş, maç içerisinde sıkça tribünlerin sevgi gösterisiyle karşılaştı.

YÖNETİME VE TFF’YE TEPKİ

Tribünlerde siyah-beyazlı takımı destekleyen taraftarlar, galibiyete rağmen yönetime tepki gösterdi. Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyelerine tepki gösteren taraftarlar istifa çağrısında bulundu. 

Öte yandan taraftarlar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi için de bölüm bölüm aleyhte tezahürat yaptı.

Haberin Devamı

MAÇ ÖZETİ

Maçta son düdük geldi. Temsilcimiz Beşiktaş, Tirana'yı 3-1 yenerek avantajı kaptı.

90+4: GOL! Beşiktaş, Semih Kılıçsoy'la farkı yeniden 2'ye çıkardı. Ceza sahasına girmeden topu önüne alan Semih, içeri kat edip rakibi ile bire bir oynadı ve sağ çaprazdan şık bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi.

Haberin Devamı

83' GOL! Tirana, Kaina'nın attığı golle umutlandı. Sağ kanattan kale ağzına yapılan yerden ortaya kale ağzında müsait durumda olan Kaina, dokundu ve farkı 1'e indirdi.

64' Beşiktaş'ta Salih, Onana değişikliği yapıldı. Yeni transfer Onana, siyah-beyazlı takımla ilk resmi maçına çıkıyor.

53' Salih sol kanattan sağ kanada hücum yönünü uzun pasla değiştirdi. Sağ çaprazda çizgiye inen Rosier, içeri çevirmek istedi. Savunma bırakmadı.

48' Sol kanattan hücuma katılan Masuaku'nın ortasında Aboubakar'dan önce kaleci Selmani topu kontrol etti.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı tamamlandı.

42' GOL! Beşiktaş, Muleka ile farkı ikiye çıkardı. Sol çaprazda topu kontrol eden Aboubakar, pasını ceza sahasına hareketlenen Muleka ile buluşturdu. Demokratik Kongolu golcü, sol ayağıyla düzgün vurdu ve tabelayı 2-0'a getirdi.

39' Beşiktaş gole çok yaklaştı! Sağ kanattan yapılan ortaya Aboubakar kafayı vurdu, kaleci Selmani çok iyi bir refleks ile çıkardı.

Haberin Devamı

21' GOL! Beşiktaş, Onur Bulut'un golü ile öne geçti. Sol kanattan Masuaku'nun taşıdığı pozisyonda ceza sahasına iyi koşu gösteren Onur Bulut, topun gelişine sol ayağıyla sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

18' Rakip yarı alanın son metrelerinde topla bulaşan Jonuzi'nin vuruşu savunmaya çarptı ve dışarı gitti.

5' Beşiktaş gole çok yaklaştı! Sağ kanatta topla buluşan Onur, ceza alanına ortaladı. Kale ağzında kaleci Selmani'den önce topa dokunan Muleka, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı.

3' Sağ kanattan gelen Beşiktaş'ta Amir Hadziahmetovic'in ceza sahasına gönderdiği ortaya Muleka kafa vuruşunu yaptı ama kaleyi bulamadı.

Maç başladı.

İLK 11'LER

Beşiktaş; Mert, Rosier, Necip, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih, Gedson, Onur, Muleka, Aboubakar.

Tirana; Selmani, Najdovski, Hoxhallari, Doka, Pergjoni, Lushkja, Jonuzi, Latifi, Hila, Hasani, Abazaj.