Gazete Vatan Logo
MKE Ankaragücü Tolga Ciğerci Igor Tudor'lu günlerine geri döndü

Tolga Ciğerci Igor Tudor'lu günlerine geri döndü

Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen Tolga Ciğerci'nin Ankaragücü'nde gösterdiği performans bir hayli dikkat çekiyor.

Tolga Ciğerci Igor Tudor'lu günlerine geri döndü

Başkent ekibi, Trabzonspor maçı öncesinde ligde son 3 karşılaşmada 1 galibiyet ve 2 beraberlik almıştı. Ankaragücü, hafta içerisinde ise Türkiye Kupası'nda Amedspor'u 6-2'lik skorla geçerek moral bulmuştu. Sarı-Lacivertliler, yenilmezlik serisini Trabzonspor karşısında da sürdürdü. Uzatma anlarında Sowe'un altı pastaki dokunuşunda Uğurcan kritik bir kurtarış yapınca, Ankaragücü galibiyetten oldu. Ömer Erdoğan'ın öğrencileri Milli araya ligde 13 maçta topladığı 13 puanla girmiş oldu.

BAŞKENT'TE MÜTHİŞ DESTEK

Başkent ekibinin taraftarları, tribünlerde oluşturdukları atmosferle rakiplere en zorlu deplasmanlardan birini yaşatıyor. Sarı-Lacivertliler, dün de stada koştu, neredeyse boş yer kalmadı. Maçtan önce başlayan coşku, ilk düdükle birlikte tavan yaptı. Ankaragücü taraftarı, takımlarına büyük destek verdi. Trabzonspor'un Bardhi'yle attığı gol de moralleri bozmadı. Tribünlerin coşkusu tam gaz devam etti. Tolga Ciğerci'nin penaltıdan ağları sarsmasıyla birlikte tam anlamıyla şölen yaşandı. Son düdüğe kadar, Ankaragücü taraftarının desteği bir an olsun azalmadan devam etti.

Haberin Devamı

YALNIZ BIRAKMADILAR

Maçta Bordo-Mavili taraftarlar da kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Onlar da deplasmandaki takımlarını yalnız bırakmayarak hiç susmadan tezahürat yaptı. Trabzonspor'a ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştı.

TOLGA CİĞERCİ FIRTINASI

Başakşehir tarafından serbest bırakıldıktan sonra uzun süre boşta kalan ve ardından Ankaragücü ile sözleşme imzalayan Tolga Ciğerci, adeta yeniden doğdu. Kısa sürede kaptanlığa getirilen tecrübeli orta saha oyuncusu, bu sezonki başarılı performansını Trabzonspor karşısında da sürdürdü. Tolga, kazanılan penaltıda topun başına geçip ağları havalandırdı.

Beşiktaş maçında 2 asist yapan, Başakşehir karşısında 1 gol atan 30 yaşındaki futbolcu, dün yine zorlu bir maçta gol sevinci yaşayarak takımına büyük katkı sağladı. Tolga, ligde 10 maçta 1 kez fileleri havalandırırken, 3 de asist yaptı.

Galatasaray'da Igor Tudor döneminde alış olmadığı sol içte mücadele eden Tolga, golcü bir kimliğe bürünerek skora büyük katkı sağlamıştı. Ciğerci o günler için: "Igor Tudor dönemi benim Galatasaray’daki en iyi dönemimdi. Tudor döneminde istediğim pozisyonda oynamamıştım ama bana güvenip saha içinde serbest bıraktığı için takımımızla iyi bir dönem geçirmiştim” diye konuştu.

Haberin Devamı

'HEDEFİMİZ 3 PUANDI'

MKE Ankaragücü'nün, Trabzonspor karşısında tek golünü atan Tolga Ciğerci, maçın ardından konuştu.

Tolga Ciğerci, "Bugün hedefimiz 3 puandı aslında evimizde oynadığımız için. Genel olarak iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Trabzonspor büyük bir takım, 1 puan da bizim için kötü değil." dedi.

Milli futbolcu ayrıca, "Araya kadar daha fazla puan toplayabilirdik ancak gelişme olduğunu söyleyebilirim. Ömer hoca ile birlikte iyi çalışıyoruz. İyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen Tolga, 1.5 sezonda Başakşehir formasını 47 maçta giydi, 2 gol atıp 1 de asist yaptı.

Tolga Ciğerci Igor Tudorlu günlerine geri döndü