Gazete Vatan Logo
Futbol Hırvat basını 3 yıldızı ön plana çıkardı: Yakında dünyanın en güçlü liglerinden birinde oynayacak

Hırvat basını 3 yıldızı ön plana çıkardı: Yakında dünyanın en güçlü liglerinden birinde oynayacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek olan Türkiye'de hazırlıklar tamamlanırken, Hırvat basınının Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü ve Enes Ünal'ı ön plana çıkarması dikkat çekti.

Hırvat basını 3 yıldızı ön plana çıkardı: Yakında dünyanın en güçlü liglerinden birinde oynayacak

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında bu akşam 21.45'te Hırvatistan'ı ağırlayacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndaki karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Andreas Ekberg yönetecek.

Türkiye-Hırvatistan karşılaşması Hırvat basınında da geniş yer buldu. Hırvatlar, milli yıldıza övgüler yağdırırken "Birçok Avrupa devi peşinde" ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

KUNTZ: HIRVATİSTAN KARŞISINDA FAVORİ BİZ DEĞİLİZ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Şu an farklı ortamda yani evde oynuyoruz. Arkamızda 40 bin taraftar olacak. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyi takımlardan birisi. Bireysel performansı yüksek olan, oyunu domine etmeyi seven bir takım. Hırvatistan karşısında favori biz değiliz" dedi.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, 2'nci maçında Bursa'da Hırvatistan'ı konuk edecek. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok, açıklamalarda bulundu. Stefan Kuntz, bazı futbolcuların ramazanda oruç tuttukları dolayısıyla kadroya alınmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını, oyuncuların performanslarına göre kadroyu belirlediğini söyledi.

Haberin Devamı

"Hırvatistan’a karşı savunma anlayışında bir değişikliğe gidecek misiniz?" sorusunu yanıtlayan Kuntz, “İlk devrede aslında eksik olan futboldaki temel ihtiyaçlar. İkili mücadeledeki gerekli olan güç, kuvvet, uyanıklık, istek... Siz bunları yansıtmadığınızda hangi sistemi oynarsanız hiçbir anlamı kalmıyor. İdmandan sonra eğer herkes mevcut kadroya katılabilecek durumda olursa ona göre bir oyun planı hazırlayıp yarınki maça hazırlanacağız" dedi.

"FAVORİ BİZ DEĞİLİZ"

Hırvatistan karşılaşmasının Ermenistan maçına göre farklı geçeceğini belirten Alman teknik adam, “Genel bakıldığında 2 maç farklı olacak. Ermenistan konusu hassas konuydu. Oynadığımız rakip değişiklikler yapmıştı. Ama aynı zamanda sahada maç başladığında istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Maç içinde yarı devrede taktik değişikliğe gittik olumlu dönüş aldık. Şu an farklı ortamda yani evde oynuyoruz. Arkamızda 40 bin taraftar olacak. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyi takımlardan birisi. Bireysel performansı yüksek olan, oyunu domine etmeyi seven bir takım. Hırvatistan karşısında favori biz değiliz. Tüm bunlara bakıldığında insanın kendisi sahaya çıkası geliyor. Biz hep söylediğimiz gibi en büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Bu da yarın örnek bir maç olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

“RAKİBİMİZ FARKLI FUTBOL OYNUYOR”

Ermenistan ve Hırvatistan maçlarını değerlendiren Kuntz, "Burada evimizde oynuyoruz. Rakibimiz farklı bir futbol oynuyor. Farklı bir kalitede. Onlara karşı kendimizi kıyaslamak ve yapabildiklerimizi sahaya yansıtmak istemeleri zaten farklı bir performansı da sahaya yansıtacaktır. Böylelikle bireysel oyuncu değişikliğinden ziyade genel atmosferin oyuncular üzerinde etkili olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ABDÜLKERİM'İN DÜN OYNAMASINA ŞAŞIRDIM"

Haberin Devamı

Abdülkerim Bardakcı'nın kadrodan çıkarılması konusunda açıklamada bulunan Kuntz, "Biz kamp için pazar günü toplandık. Bu 4 günlük sürecin 3 gününü Abdülkerim hastanede geçirdi. Uzman doktor bize bir rapor gönderdi. Raporda Abdülkerim'in dinlenmesi gerektiği ve 2 haftalık tedavi süreci olacağı söylendi. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Bize böyle bir rapor veriliyorsa hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Dün oynamasına şaşırmadım değil. Eğer ki bu süreçte tedavisi iyiye gidiyorsa iletişim halinde biraz daha olumlu olsaydı, oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi sağlansaydı bizim için daha olumlu olabilirdi" şeklinde konuştu.

ZLATKO DALIC: TÜRKİYE MAÇI DAHA ZORLU GEÇECEK

Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Zlatko Dalic, “Bursa 3 milyonluk bir şehir, biz ülke olarak 3,5 milyonuz. Biz Dünya Kupası'nda 3'üncü olduk. Nasıl olduğumuzu siz kendinize sorun” dedi.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu ilk maçında kendi evinde ağırladığı Galler ile 1-1 berabere kalan Hırvatistan A Milli Futbol Takımı, 2'nci maçında Bursa'da

Haberin Devamı

Türkiye ile karşılaşacak. Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Zlatko Dalic ve oyuncu Ivan Perisic, Türkiye maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Galler maçına göre Türkiye karşısında kadroda değişiklikler yapabileceklerini belirten Dalic, "Sakat oyuncuların yerine kimin geleceğine son antrenmanla karar vereceğiz. Çünkü Türkiye de Ermenistan'dan yeni geldi. Onların da nasıl bir yorgunlukla karşı karşıya olduğunu bilmiyoruz. Onları da son şekliyle göreceğiz. Biz de illaki değişiklikler olacaktır. Son antrenmana baktıktan sonra isimler belli olacak. Dünya Kupası'ndan sonra düşüş yaşadığımızı düşünmüyorum. Sadece Dünya Kupası'nda bütün oyuncular son dakikaya kadar bizlerle birlikte oldu. Bazılarının kendi kulüpleriyle problemleri oldu. Oradaki enerji burada da gerçekleşecektir. Yeni oyuncu üretmek çok zor. Biz 3,5 milyonluk bir ülkeyiz, siz 80 milyon nüfusa sahipsiniz. Sizde daha kolay yeni oyuncu çıkabilir fakat 3,5 milyonluk ülkede her an kaliteli oyuncu çıkması biraz daha zor. Takıma dahil ettiğimiz iki stoperimiz var. Onların yaşları genç. İzlediğimiz genç oyuncular da var. Bu doğrultuda takımımızı yavaş yavaş yenileyeceğiz. Bursa 3 milyonluk bir şehir biz ülke olarak 3,5 milyonuz. Biz Dünya Kupası'nda 3'üncü olduk. Nasıl olduğumuzu siz kendinize sorun” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE MAÇI DAHA ZORLU GEÇECEK"

Türkiye ile birçok kez maç yaptıklarını belirten Dalic, "Kişilerle değil, takım olarak değerlendirebiliriz. Türk milli takımı gerçekten disiplinli, farklı yerlerde birçok takımda oynayan güçlü oyunculara sahip. Bu oyuncuları güzel kullanabiliyor, organize edebiliyor. Zaten bunu bugüne kadar gösterdiler. Ermenistan maçında da takip ettiğim zaman yine aynı kaliteli şekilde oynadıklarını, kuvvetlerinden hiçbir şey eksilmediğini gördük. Dolayısıyla biz burada kendi oyunumuza bakacağız. Nasıl bir sonuç elde edeceğiz, onu göreceğiz. Galler maçı çok farklı bir havadaydı. Ben Galler'i Türkiye kadar güçlü bir rakip olarak görmüyorum. Orada tek yönlü oyun sergiledik. Yarın burada Türkiye ile oynayacağımız maç biraz daha zorlu geçecektir. İki taraftan da daha fazla saldırı olacaktır. Onlar da gol atmak için bize saldıracak, biz de onlara saldıracağız. Biz onların kendi seyircisi önünde oynayacağız. Dolayısıyla farklı bir tarz sergileyeceğiz. Maçı kazanacağımı ümit ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN TEKLİF ALDIM”

"Türkiye'den teklif aldınız mı?" sorusunu yanıtlayan Dalic, “Arkadaşça teklifler aldım, konuşmalar geçti ancak resmi olmadı. Ben şu an ki konumumdan memnunum. Bir değişiklik düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

HIRVAT BASININDA DA GENİŞ YANKI BULDU

Türkiye-Hırvatistan karşılaşması Hırvat basınında da geniş yer buldu. 24sata sitesi, A Milli Takım'ın öne çıkan isimlerini değerlendirirken Stefan Kuntz ile ilgili çarpıcı bir detaya yer verdi.

Stefan Kuntz'un polis memurluğundan önemli bir golcüye uzanan hikayesini okuyucularıyla paylaşan 24sata, "Kuntz polis memuru olarak çalıştı ve Bochum onu keşfedene kadar alt liglerde futbol oynadı. Kuntz genel olarak şanslı olduğunu ifade ediyor." ifadelerine yer verdi.

"KULÜP BANA İKİ SEÇENEĞİ DE TEKLİF EDİNCE KABUL ETTİM"

Hırvat basını Stefan Kuntz'un Bochum'dan aldığı teklifin detaylarını Alman teknik adamın ağzından okuyucularıyla paylaştı. Haberde Kuntz'un "Bochum beni davet ettiğinde reddetmek istedim. Çünkü polis olarak çalışmaya devam etmek istiyordum. Ama kulüp bana ikisini de yapabileceğimi söyledi, ben de kabul ettim. Öyle olmasaydı asla böyle bir futbol kariyeri yapamazdım." şeklindeki sözlerine yer verildi.

Kuntz için şu ifadeler kullanıldı:

"Borussia Neunkirchen'de amatör kulüpte oynarken polis olarak çalıştı. Bochum, 21 yaşındayken onu aldı ve ilk yılında 1983'te ilk dört maçın her birinde gol attı. Ve sonra sokaklardaki caniler yerine futbol rekorlarını yakalamaya başladı. Kuntz hikayesini "Kariyerimde çoğu zaman şanslıydım." sözleriyle özetliyor. Bundesliga'da 449 maçta 179 gol attı, iki kez gol kralı oldu (1986'da Bochum için 22 ve Kaiserslautern için 1994'te 18 gol) ve kariyerine 1999'da son verdi. Antrenör olarak Neunkirchen, Karlsruhe, Waldhof Mannheim, LR Ahlen'ı çalıştırdı. Tokyo'daki 2020 Oyunlarında Almanya U21'i yönetti. Gnabry, Dahoud, Arnold gibi futbolcuların teknik direktörlüğünü yaptı. Eylül 2021'de Türk milli takımının başına geçti ve on galibiyet, iki beraberlik (Norveç ve Lüksemburg) ve üç mağlubiyet (Portekiz, İtalya, Faroe Adaları) aldı.

HAKAN ÇALHANOĞLU VE ORKUN KÖKÇÜ'YÜ ÖNE ÇIKARDILAR

Hırvatlar, A Milli Takımımız ile oynayacakları karşılaşma öncesi Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Kökçü'yü öne çıkardı. Haberde Hakan Çalhanoğlu için "Fazla hızı olmamasına rağmen ayaklarına hakim. Hücum oyuncularını oldukça iyi pozisyonlarla buluşturabiliyor. Dünya Kupası'ndan sonra oldukça formda." ifadeleri kullanıldı.

Hakan Çalhanoğlu ile birlikte Orkun Kökçü hakkında da övgüyle bahsedildi. Feyenoord'da forma giyen milli yıldız için "Yakında dünyanın en güçlü liglerinde mutlaka göreceğimiz Feyenoord'lu futbolcu birçok Avrupa devinin hedefinde." sözleri kullanıldı.

Enes Ünal'ın Manchester City macerası sonrası İspanya'da başarılı bir grafik çizdiğine vurgu yapıldı. Haberde Enes Ünal dışında bir dönem Hajduk Split forması giyen Umut Nayir'e de yer verildi. (Skorer)

Hırvat basını 3 yıldızı ön plana çıkardı: Yakında dünyanın en güçlü liglerinden birinde oynayacak