Gazete Vatan Logo
Futbol Bir gün Fenerbahçe ile yolları kesişecek! İşte Alex de Souza'nın yeni takımı

Bir gün Fenerbahçe ile yolları kesişecek! İşte Alex de Souza'nın yeni takımı

Sao Paulo B Takımı antrenörlüğünü bırakan Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza Brezilya ekiplerinden Avai ile anlaşmaya vardı.

Bir gün Fenerbahçe ile yolları kesişecek! İşte Alex de Souza'nın yeni takımı

Türkiye'de Fenerbahçe formasıyla efsane haline gelen ve son iki yıldır Sao Paulo B Takımı antrenörü olan Alex de Souza, ülkesi Brezilya'da sürpriz bir takımla anlaşmaya vardı. Alex de Souza sosyal medya hesabında anlaşmayı duyurdu.

PRO LİSANSLARINI ALDI

Alex de Souza, antrenörlük kariyerine Sao Paulo B takımını çalıştırarak başladı. Takımla 8 maça çıkan Alex, yalnızca 1 maçı kaybetti. CBF Academy'den Pro A ve Pro B lisanlarını alan Brezilyalı yıldız, Universidade Futebol'da yönetim kursu aldı.

GÖREVİNDEN AYRILDI

Sao Paulo U20 Takımı'nda görev yapan Alex de Souza, görevinden ayrıldı.

Görevinden ayrılmasının ardından bir açıklama yapan Brezilyalı teknik adam, "Bana bu fırsatı verdiği için Sao Paulo'ya çok minnettarım. Başkana, yönetim kuruluna, çalışanlara, günden güne sistemi anlamama çok yardımcı olan futbolculara teşekkür etmek istiyorum. Taraftarlara beni iyi bir şekilde karşıladıkları için şükran doluyum. Gerçekten sonsuza dek taşıyacağım bir şükran duygusu" ifadelerini kullandı.

İlk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Alex, Sao Paulo U20 Takımı'nın başına geçen yıl nisan ayında geçmişti. Takımın başında 88 maçta görev yapan Alex de Souza, 51 galibiyet, 18 beraberlik ve 19 mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

JESUS'UN TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Portekiz'den Record gazetesi Jesus'un Alex de Souza'ya yardımcılık teklif ettiğini fakat Alex'in bu teklifi reddettiğini iddia etmişti.

Sau Paulo'nun altyapı takımını çalıştıran ve takımdan ayrılamayacağını söyleyen Alex, Jorge Jesus'un Fenerbahçe'nin başına geçmesine sevindiğini ifade etmişti.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Brezilya ekiplerinden Avai, Fenerbahçe'nin efsaneleri arasında yer alan ve son olarak Sao Paulo U20 Takımı'nda görev yapan Alex de Souza ile anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada Alex de Souza ile 2023 sezonu için anlaşma sağlandığı belirtildi. Alex'in Fenerbhaçe dönemindeki başarılarının altı çizilirken, son olarak Sao Paulo U20 Takımı'nı çalıştırdığı da duyuruda aktarıldı.

İMZA TÖRENİ 22 KASIM

Alex de Souza'nın yeni kulübünde yardımcıları PC de Oliveira ve Joao Paulo Cavalcanti oldu. Avai Kulübü, Alex de Souza'ya 22 Kasım'da bir imza töreni düzenleyeceğini duyurdu.

ALEX'TEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Brezilyalı efsane sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise "Avai bana bu şansı verdi. Teşekkür etmem gereken çok şey var ve bunu geri ödemenin en iyi yolu çok çalışmak ve kulübe kendini adamak. Ben de bunu yapacağım."

Bir gün Fenerbahçe ile yolları kesişecek İşte Alex de Souzanın yeni takımı