Gazete Vatan Logo
Basketbol Efes sonunu getiremedi

Efes sonunu getiremedi

Maçın ilk yarısını dengede götüren A.Efes 3. çeyrekte bir ara 13 sayı geri düşse de 4. periyotta öne geçmeyi başardı. Ancak son bölümdeki hatalar nedeniyle yenilgi geldi.

Efes sonunu getiremedi

ANADOLU Efes en kötü senaryoyu gerçeğe dönüştürdüğü maçta Cedevita’ya yenildi. 2. yenilgisini alan temsilcimiz maç boyunca unuttuklarını son çeyreğe sığdırmaya çalıştı ama yeterli olmadı. Top 16’da çıktığı her maçta savunma performansının beklenen seviyeye çıkacağı ümidinde olduğumuz Efes yine istenenin uzağındaydı.

BILAN’A önlem alamayan Efes ilk çeyreği 24-20 geride tamamladı. İkinci çeyrekte yine Bilan merkezli hücumlarla etkili olan ev sahibine karşı hücumda Saric’in katkısıyla daha etkili bir oyun ortaya koyan temsilcimiz 27 sayı kaydetmesine karşın savunma performansını yularıya çekemedi ve devre 47-47 eşitlikle sona erdi.

2. yarıda Efes adına beklenen reaksiyon gelmedi. Heurtel’in verimsizliğinin negatif enerji olup dağıldığı 3. çeyreğin bitimine 4:40 kala Babic’in sayılarıyla fark 13’e çıktı. Son çeyrekte toparlanan temsilcimiz Brown’un yükselttiği enerjiyle yakaladığı seriyle umutlandırdı ve eriyen farkla son 5:30 dakikaya 69-69 eşitlikle girildi.

SON dakikalarda savunmada yapılan basit hatalar sonucu belirledi. 3 buçuk dakikada 2 sayı ürebilen Efes 84-80 yenildi.

Haberin Devamı