Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Duygularımıza yenilmeyelim'

'Duygularımıza yenilmeyelim'

Şampiyonluk yarışında Pereira'nın gözünü Beşiktaş'tan çok, takımın psikolojisi korkutuyor.

'Duygularımıza yenilmeyelim'

F.BAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira, lige verilen milli arada öğrencilerine psikolojik tedavi uyguluyor. UEFA Avrupa Ligi’ndeki Braga karşılaşmasında hakem Ivan Bebek’in açtığı yaraları kapatmak için müthiş çaba harcayan Portekizli, kalan haftalarda verecekleri psikolojik savaştan zaferle ayrılmak istiyor.

BRAGA deplasmanında üç Türk oyuncunun (Mehmet Topal, Volkan Şen ve Alper Potuk) kırmızı kart görmeleriyle ilgili olarak ‘Duygularına yenildiler’ tespitinde bulunan başarılı çalıştırıcı, ilk devrenin sonunda tribüne gönderilmesiyle ilgili de özeleştiri yaptı. İşte Pereira’nın futbolcularla yaptığı o konuşmadan öne çıkanlar:

‘YARDIMCI OLUN’

“F.BAHÇE’YLE anlaşmadan önce de Türk oyuncuların ne kadar duygusal olduğunu biliyordum. Buraya geldikten sonra bunu daha iyi tecrübe etme fırsatım oldu. Bizler Akdeniz ikliminin insanları olarak maalesef böyleyiz. Dugularımızla hareket ediyoruz. Bu durum bazı zamanlarda bize maalesef pahalıya patlıyor.

BRAGA’DA acı bir tecrübe yaşadık. Farkındaysanız haksız da olsa kırmızı gören arkadaşlarınız Türk. Bizim böylesine önemli maçlarda düşünmeden hareket etme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü sezonun bundan sonraki sürecindeki kayıpların telafisi çok zor. Hatta imkansız.

Haberin Devamı

YAPMAMIZ gereken şey duygularımıza yenilmemek. Bir daha aynı hataya düşmeyelim. Ben de demek ki bir şeyleri yanlış yaptım ki tribüne gönderildim. Artık çok daha fazla dikkatli olmamız lazım. Sizlerden isteğim, bir arkadaşınız kontrolünü kaybettiyse saha içinde gidip onu sakinleştirin. Daha profesyonel olmalıyız.”