Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Avustralya Açık'ta şampiyon Rafael Nadal

Avustralya Açık'ta şampiyon Rafael Nadal

Avustralya Açık'ta Rafael Nadal, setlerde Medvedev'i 3-2 mağlup ederek 21. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

Avustralya Açık'ta şampiyon Rafael Nadal

35 yaşındaki Rafael Nadal, 5 saat 28 dakika süren mücadele sonunda 25 yaşındaki Rus rakibi Daniil Medvedev'i 2-0'dan dönerek 3-2 ile mağlup etti.

Rafael Nadal, Medvedev'i 2-6, 6-7, 6-4, 6-4 ve 7-5'lik setlerle mağlup etti ve Avustralya Açık Tek Erkekler'de şampiyon oldu.

İspanyol tenisçi, 35 yaşında kariyerinin 21. Grand Slam'ini kazandı. Rafael Nadal, Avustralya'da 21. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşarak Federer ile Djokovic'i geçti ve en çok zafere ulaşan erkek tenisçi oldu.

Rafael Nadal'ın açıklamaları

"Zor olduğunu biliyorum Daniil için. O harika bir şampiyon. Ben de bulundum kaybeden pozisyonunda, kupaya çok yakınken. Şüphe yok ki bu kupayı kaldıracaksın günün birinde. Tenis kariyerimdeki en duygusal maçlardan biriydi. Bu kortu Daniil ile paylaşmak şerefti. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum. İnanılmaz bir deneyimdi. Oynayabilecek miyim burada, onu bile bilmiyordum. Şimdi kupayla elimde duruyorum. Geri dönmek için ne kadar savaştığımı anlatamam. En duygusal zaferlerimden biriydi. 3 hafta boyunca aldığım desteği, hayatımın geri kalanında kalbimde taşıyacağım. Çok çabaladım geçen sene. Zor anlarda takımım beni destekledi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Zor anlarda da, iyi anlarda da yanımda oldular. Tenis turnuva organize etmenin zor olduğu zamanlarda Avustralya bunu organize etti. Ellerinden geleni yaptılar. 1.5 ay önce son Avustralya Açık turnuvam olacağını söyleyebilirdim ama artık söylemiyorum. Hislerimi tarif edemiyorum. Geri dönebilmek için her şeyi yapacağım."

Haberin Devamı

Medvedev'in açıklamaları

"Gerçekten konuşmak çok zor. Maç bitince hemen ona şunu sordum: 'Yoruldun mu?' Nadal, biraz yoruldu mu acaba diye merak ediyorum. İnanılmaz bir şampiyon. Bu gerçekten müthişti . Rafa ve takımını tebrik ediyorum. Bir sonrakinde daha iyi olmaya çalışacağım."

En çok grand-slam kazanan erkek tenisçiler:

21 Rafael Nadal

20 Novak Djokovic

20 Roger Federer

14 Pete Sampras

12 Roy Emerson