Gazete Vatan Logo
Basketbol Çizme'yi 58 yıl sonra aştık

Çizme'yi 58 yıl sonra aştık

A Milli Basketbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'yı 89-87 yendi.

Çizme'yi 58 yıl sonra aştık

BİR tarafta turnuvaya 'rüya takımı'yla gelmiş, 3 NBA oyuncusuyla çok fazla beklenti uyandırmış, grubun favorilerinden, takım içerisinde egosal savaşlar yaşayan Pianigianili İtalya; diğer taraftaysa son yıllarda istediği sonuçları alamamış, Doğuş'u kaybetmiş ama birliktelik görüntüsü açısından en iyi resmi veren Ergin Atamanlı 12 Dev Adam.
MİLLİ Takımımız ilk periyota muazzam bir enerjiyle başladı. 24-13 üstün olduğumuz çeyrekte İtalya'nın sistemini bozarken 6 top kaybı yaptıran 12 Dev Adam, Ersan ve Sinanla coştu. Üzerine Cedi, Bobby ve Semih'le 2. periyodda farkı 16'ya çıkardı. Ersan'ın 3 faulle kenara gelmesi, İtalya'nın savunmada vitesi arttırması, farkı 8'e indirdi. Fakat Sinan'ın tecrübesiyle sazı eline alması farkın daha da inmesini engelledi.
MİLLİ Takımımız 3. periyodun kritikliğinin farkında başladı 2. yarıya. Sinan'ın insiyatif alması ve bire bir oyunla rakip savunmayı bozması iyi sonuç verdi ama farkı 7'ye indirmesini engellemedi. Ersan'ın 3. çeyrek ortasında 4'lemesi de İtalyanlar'ın ekmeğine yağ sürdü ve fark eridi.
SIRA İSPANYA'DA
FAKAT hop oturup hop kalktığımız son periyotta her oyuncumuz yıldızlaştı. Ama sanırım Semih'e ayrı bir parantez açmak lazım. İtalyanlar farkı 2 sayıya indirdiği anda, Melih'in ihtiyaç 3'lüğü üzerine Semih'in smaçları takımı ateşledi ve farkın tekrar açılmasını sağladı.
DÜN Semih'iyle, Cedi'siyle, Sinan'ıyla, Bobby'siyle, Melih'iyle, Ersan'ıyla her oyuncu ortaya müthiş bir karakter ve mücadele koydu. Gallinari'nin kaçırdığı 34. sayının ayrı bir değeri de yok değil tabii. Rüya takım İtalya karşısında aldığımız altın değerindeki galibiyet, ilk maçımızda ayrıca bir motivasyon kaynağı olur umarım. Şimdi sırada 2. bir rüya takım olan ve Sırbistan karşısında yenilen İspanya var. Darısı İspanya'nın başına.
ÇİZMEYİ 58 YIL SONRA AŞTIK
1957'den bu yana İtalyanlar karşısında hiçbir resmi maçı kazanamayan ay-yıldızlılar dün gece ilk yarıda şov yaptı. 3. çeyrekten sonra rakibin nefesini ensemiz de hissetsek de 7 saniye kala Gallinari'nin yararlanamadığı serbest atış sayesinde kazandık

Haberin Devamı