Gazete Vatan Logo
Futbol Cimbom herkesi yatırdı

Cimbom herkesi yatırdı

Bahis şirketlerinin sürpriz gösterdiği ve galibiyetine 1'e 3.75 verdiği G.Saray, F.Bahçe'yi elinden kaçırdı. Hiç yabancısız Aslan, 1999'dan beri ilk defa Kadıköy'den yenilmeden çıktı

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga ile Şener Şen’in ortak yanları nedir? Vallahi ayrıntılı olarak karakterlerini ve özel zevklerini bilemem ama ikisi de Kadıköy’de F.Bahçe-G.Saray maçını izliyorlardı. Dunga’nın futbolculuğunu hatırlayınca iş değişti; “Kabadayı” gibiydi kerata.

F.Bahçe’nin G.Saray maçlarındaki üstünlüğü ayyuka çıkınca ortalıkta büyük farklar bekleyen insanlar türemişti. Bunların çoğunun bir derbide rakibe saygı duyulmazsa neler olabileceğinden haberi yoktu anlaşılan. Bunu aslında en çok F.Bahçeliler bilmeliydi. Hani o Johnson’ın frikiğiyle kazanılan maç vardı ya!

G.Saray tarafında ise sahte bir “11 Türk çocuğu” motivasyonu vardı. Sanki G.Saray hiç yabancı almamış da bilerek Türkler’le oynuyormuş gibi. Koskoca G.Saray’ın böyle yapay motivasyona mı ihtiyacı var F.Bahçe maçında? Tabii ki maç üst düzey mücadeleyle başladı. G.Saray’ın kaleyi açmasını bekleyenler sustu. Ama en azından F.Bahçeli futbolcular rakiplerine saygılıydı. 7. dakikada Arda’nın ara pasında ümit ceza alanına girdi. O vuramadan Volkan ayaklarıyla çeldi. 11’de Alex’in Fırat Aydınus’la yaptığı verkaçın sonunda Selçuk’un savunmanın kestiği volesi vardı.



MAÇI 0-0’A BAĞLADILAR

G.SARAY orta sahada daha agresif oynuyordu. 21’de Serkan’ın kornere giden şutu, 28’de H.Şükür’ün soluyla dışarı attığı top ve 33’de Ümit’in Volkan’da kalan şutları, G.Saray’ın bu maça iyi hazırlandığının göstergesiydi. Devrenin sonu yaklaşırken Servet yıllarca beraber mesai verdiği Semih’e öyle bir tekme attı ki! Tamam sarı kartla kurtuldu ama Semih, sedyeyle acı içinde sahadan çıkarken herhalde vicdan azabı çekiyordu.



İkinci yarıya da agresif başlayan G.Saray oldu. 49’da Volkan’ın nefis pasında H.Şükür karşı karşıya kaldığı kaleci Volkan’a takıldı. 56’da Karan’ın o jeneriklik şutlarından biri ceza alanı dışından geldi. Volkan doksandan müthiş çeldi. Son 20 dakikada F.Bahçe, maçı kazanmak için bir şeyler yapmaya karar verdi. 70’te Alex’in yayın gerisinden şutu Orkun’un üzerine gitti. 74’te G.Saray kontratağında Arda sol çaprazdan ceza alanına girdi. Vuruşu yanlış ağlarla buluştu. 80’de Selçuk’un kafasında Orkun başarılıydı. 82. dakikada Lugano kırmızı kart gördükten sonra maç 0-0’a bağlandı.

F.Bahçe ne kadar favori görünse de bir derbide her şeyin farklı yönlere gidebileceğini anladı. Tabii anladılarsa. G.Saray ise Kadıköy’deki galibiyet özlemini dindirmek için her fırsatı buldu. Ama kazanamadı. Bir daha rakiplerini böyle bulabilecekler mi? Ya da eksikler iyileşince işler daha iyi olacak mı?

Haberin Devamı