Gazete Vatan Logo
Futbol Bu lekeyi kim temizleyecek?

Bu lekeyi kim temizleyecek?

Düşme potasındaki komşusu Sebat'a 1-0 yenilen Rize'nin teknik direktörü Yılmaz Vural 'takımının şike yaptığını' ima ederek 40. dakikada kulübeyi terketti, maç bitimi de istifa etti

Geçen hafta kendi evinde Bursaspor'a mağlup olduktan sonra düşmenin en güçlü adayı haline gelen Akçaabat Sebat, komşusu Çaykur Rize'yi deplasmanda 1-0 yenince, Süper Lig büyük bir şüphe bulutunun altında kaldı. Çaykur Rize Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın maç sonunda istifasını açıklaması da, soru işaretleriyle dolu bu karşılaşmanın uzun süre gündemden inmeyeceğini gösteriyor.

'Ruhunuzu satmayın'
Akçaabat Sebat, 9. dakikada maçın ilk tehlikeli atağında Orhan Kaynak'ın ayağından bulduğu golle öne geçti. Bu dakikadan sonra oyunun temposu aniden düştü ve "al gülüm ver gülüm" havasında geçen ilk yarı boyunca iki takım da dişe dokunur bir atak geliştiremedi. Tribünlerden "Bu maçı satan ruhunu da satar" tezahüratları yükselirken, Yılmaz Vural'ın kulübede kahrolduğu ve zaman zaman elleriyle yüzünü kapadığı görüldü. Vural, ilk yarının bitmesine 7 dakika kala kulübesinden kalktı ve sinirli adımlarla soyunma odasına yöneldi.

İkinci yarıda da kayda değer bir şey olmadı. Evsahibi Rize, biraz da tribünlerin dürtmesiyle Metin Aktaş'ın kalesine uzaktan birkaç şut savurdu, o kadar... "Uyutan maç"ın son dakikalarında ıslık sesleri her yanı kaplamıştı.

Otobüse bile binmedi
1-0 biten maçın ardından Vural "Akçaabat Sebatspor takımını kutluyorum, çok değerli bir 3 puan aldılar" dedikten sonra odadaki muhabirlerin şaşkın bakışları arasında sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepinizi şaşırtacak bir karar verdim ve şu anda Çaykur Rizespor takımındaki görevimden istifa ediyorum. Bundan sonra Çaykur Rizespor'a başarılar diliyorum." Vural, bu açıklamanın ardından, takım otobüsüne binmedi ve stattan taksi ile ayrıldı.

Haberin Devamı