Gazete Vatan Logo
Futbol Bisikletin patronu Müftüoğlu!

Bisikletin patronu Müftüoğlu!

Seçime tek aday olarak girdi ve 118 oyun tamamını aldı

Bisikletin patronu Müftüoğlu!

Emin Müftüoğlu dün Ankara’da yapılan Bisiklet Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda seçime tek aday olarak girdi ve 118 oyun tamamını aldı.

BİSİKLET Federasyonu’nun 3. Olağan Genel Kurulu’nda, Emin Müftüoğlu yeniden başkanlığa seçildi. Ankara Ramada Plaza’da gerçekleştirilen genel kurulda, tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Müftüoğlu, oy kullanan 118 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden federasyon başkanı seçildi.

SEÇİM konuşmasında, yol, dağ ve pist bisikletinin daha rahat yapılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Müftüoğlu, ”1972 yılından bu yana ilk kez yol bisikletinde 3 sporcumuzla olimpiyatlara katıldık. Bu başarıyı Avrupa’da olimpiyatlara giden ilk 6 ülke arasında yer alarak gösterdik. Dağ bisikletinde ise hedefimiz 2016 yılında olimpiyatlara katılmak. Pist bisikletinde ise bir ilki gerçekleştirerek gençlerde Ahmet Örken ile Avrupa şampiyonluğunu elde ettik. Bu başarıyı ise 18 ay gibi kısa zzaman içinde elde ettik.

‘BMX PİSTİ YAPTIK’

TESİSLEŞME, alt yapı çalışmaları ve sporcu eğitimine büyük önem veriyoruz. Türkiye’de henüz bulunmayan BMX bisiklet pisti için alanı ise Alanya’da inşa ettik. Başta Cumhurbaşkanlığı Kupası olmak üzere birçok uluslararası yarışlara ev sahipliği yaptık” dedi.

ÖTE yandan Emin Müftüoğlu’nun yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Hasan Basri Aktan, Recep Yalçın, İrfan Çelik, Turan Yılmaz, Hasan Alper Önoğlu, Ercan Okur, Adil Baştürk, Ahmet Odabaşı, Mehmet Çınar, Vehbi Aktaş, Mehmet Sarıtaş, Mustafa Uysal, Cevat Ay.

Şahin ve Delihasan yeniden başkan

TEKVANDO Federasyonu Başkanlığı’na Metin Şahin, Karate Federasyonu Başkanlığı’na ise Esat Delihasan dün yapılan genel kurul toplantılarının ardından yeniden seçildiler. Metin Şahin, oy kullanan 229 delegenin 215’inin oyunu alırken, Esat Delihasan ise oy kullanan 141 delegenin 138’inin oyunu alıp, 4 yıl daha görevde kaldı.

Haberin Devamı