Gazete Vatan Logo
Basketbol Bir dönem sona erdi! Tanjevic gitti...

Bir dönem sona erdi! Tanjevic gitti...

A Milli Basketbol Takımı'nda bir devir sona erdi...

Bir dönem sona erdi! Tanjevic gitti...

2004 yılında Milli Takım'ın başına getirilen ve bugüne kadar Türk basketbolunun içinde aktif olarak görev yapan Sırp antrenör Bogdan Tanjevic, Eurobasket 2013'te alınan kötü sonuçlar nedeniyle büyük eleştiriler almıştı.

Bir dönem Fenerbahçe ÜLKER'i de çalıştıran Tanjevic'in, Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel'in bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayla görevinin sona erdiği kamuoyuna duyurulmuş oldu. Demirel basın toplantısında Tanjevic'in istifasının federasyon yönetim kurulu tarafından kabul edileceğini ifade etti.

Turgay Demirel ayrıca milli takım teknik heyetinde köklü bir değişiklik yapılacağını da sözlerine ekledi.

Basın toplantısında Demirel'in yaptığı açıklamalardan bazı satırbaşları şöyle oluştu:

"Türk basketbolu için başarıyla başladı, başarıyla devam etti. Böyle de devam etmesini istedik. Bu toplantıyı 24-25'inde düzenlemeyi devam ediyorduk."

"Öncelikle Kadın basketbol takımının 3'üncülüğü, Akdeniz Olimpiyatları'nda altın madalya, devamında gençlerimizin Avrupa şampiyonluğu gelmesi bu yazın önemli olaylarıydı. A Milli Takımımızın da turnuvada başarılı olması amaçlanmıştı. Eurobasket 2013'ün bizim için anlamı vardı. NEredeyse 20 sene önce basketbola başlamış önemli bir jenerasyonun katıldığı son turnuva olacaktı. Altın madalyayı alma hayaliyle hazırlıklara başladık."

"Bu turnuvada yaşananlar bize Osmanlı Tokadı gibi çarptı!"

"Bogdan Tanjevic'e 2. dönemindeki çaba ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kendisi kısa bir süre önce çok ciddi bir rahatsızlık geçirmişti. O buna rağmen Türk halkına karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek istediğini belirtmişti bize."

Daha sonra sözü alan kaptan Hidayet Türkoğlu da şu açıklamaları yaptı:

"Herkese günaydın. Biz sporcular olarak en çok üzülen insanlar biziz. Herkesin buna samimiyetle inanmasını istiyoruz. Herkes kazanmak için sahaya çıkar. Ekip olarak çok iyi hazırlandık ve istekliydik. Ama bazen inanın bir sporcu olarak öyle bir durumla karşılaşıyorsunuz ki bunların cevabını veremiyorsunuz. Türk halkını takım kaptanı olarak bunu bilmesini isterim ki, biz ekip olarak başarılı olmak için oraya gitmiştik.

Herkes çok fedakarlık yaptı. Herkes takıma sahip çıktı. Maalesef kötü oynadığımız turnuvaya denk geldik. Şu anda bunun açıklamasını yapmaya çalışıyoruz. Biz oyuncular olarak yıllardır bizi baştacı yapan Türk halkına teşekkür ederiz. Bizi her konuda sahiplendiler, bize inandılar. Onları üzdüğümüz için çok özür diliyoruz. Bu tür sonuçlar hepimize ders olacaktır."

Haberin Devamı