Gazete Vatan Logo
Galatasaray Benfica’nın şifreleri Jesus’tan

Benfica’nın şifreleri Jesus’tan

Ünlü hoca Jorge Jesus’un, S.Lizbon ile eski takımı Benfica’yı 3-0 devirirken uyguladığı strateji, sarı kırmızılılar için bugünkü zorlu maça ışık olacak.

Benfica’nın şifreleri Jesus’tan

Dikine toplarla, hızlı oyuna karşı Benfica çaresiz kalıyor. Defansları da arızalı.

İlk randevuda 2-1 yendiği Benfica ile deplasmanda karşılaşacak olan sarı kırmızılılar, gruptan çıkma adına zorlu deplasmandan mutlaka puan ya da puanlarla dönmek zorunda. Son dönemde Galatasaray’ın performansı artışıyla dikkat çekiyor.Peki, Galatasaray Benfica’yı deplasmanda nasıl yener?

Bu sorunun cevabı 25 Ekim’de oynanan Benfica-Sporting Lizbon maçında gizli. Eski takımı Benfica’ya karşı ilk derbisinde 3-0 kazanan Sporting Lizbon hocası Jesus’un uyguladığı strateji Cimbom’un en büyük ışığı olacak.

BENFICA’NIN ZAAFLARI NE?

1-ÖN ALANDA BASKI

Benfica takımı özellikle rakibin pres yaptığı anlarda savunmada top kurmakta zorluk yaşıyor. Sporting maçında yedikleri gollerden biri böyle bir hata sonucu oldu.

2-DEFANS ARASINA ATILAN TOPLAR

Portekiz ekibinin savunmasındaki eksiklerden biri de oyuncular arasındaki iletişim kopukluğu. Sezon başından beri Rui Vitoria, istediği çözümü bulamadı.

3-OFSAYT TAKTİĞİ HATASI

Benfica’nın hatalarından biri de Sporting karşısında uyguladığı ofsayt taktiği oldu. Bu tip iki pozisyon yaşayan Jesus, dikine ve hızlı toplarla rakibini alt üst etti.

Haberin Devamı

GALATASARAY NEYE DİKKAT ETMELİ?

1-KANATLAR ÖNEMLİ

Benfica hücum hattında sürekli olarak topu kanatlara taşıyarak gol arıyor. Özellikle Gaitan ve Guedes ile ceza alanına attığı paralel toplarla tehlike yaratıyorlar.

2-BİRE BİRDE TEHLİKELİLER

Gaitan, Almeida ve Jimenez birebirde rahat adam eksiltiyor. Bireysel yetenekleriyle ön plana çıkan üçlü ceza alanı çevresinde önlem alınması gereken isimlerden.

3-DURAN TOP ORGANİZASYONLARI

Portekiz ekibi duran toplarda Luisao ve Vieira ikilisini topla buluşturmak için önem gösteriyor. G.Sray’ın uzun boylu iki savunmacıya önlem alması şart.

(Hürriyet)