Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa'yı kaldırdık

Avrupa'yı kaldırdık

Halter Şampiyonası'nda Nurcan Taylan ve Nurdan Karagöz Rusya’da tarih yazdı

Avrupa'yı kaldırdık

Halter Şampiyonası’nda Taylan 3 altın, Kılıç 1 altın, 1 gümüş Karagöz ise 2 gümüş ve 1 bronz aldı.

TATARİSTAN Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da başlayan Avrupa Halter Şampiyonası’nda ilk gününde podyuma çıkan kadınlar 48 kiloda Nurcan Taylan 3 altın, Nurdan Karagöz 2 gümüş, 1 bronz, erkekler 56 kiloda ise Gökhan Kılıç 1 altın ve 1 gümüş madalya aldı.

OLİMPİYAT, Dünya ve Avrupa Şampiyonu unvanlı Taylan, koparmada ilk hakkında 85 kg ile altını garantiledi ve 2. hakkında da 90 kiloda başarılı olup son hakkını kullanmadı.
AYNI kiloda podyuma çıkan Nurdan Karagöz, ilk hakkında 78, 2.’de 80 kg kaldırdı. 82 kg deneyen sporcunun kaldırışı dirseğini kırdığı gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

SİLKMEDE ise Taylan, ilk hakkında 105 kiloyu kaldırıp 2. hakkında 110’da başarılı olamadı. Son hakkını kullanmadan altına uzanırken toplamda 195 kg ile 1 altın daha alıp günü 3 altınla kapattı.

KARAGÖZ, ise silkmede 2. hakkında 100 kiloyu kaldırarak 2. oldu. Toplamda 180 kiloya ulaşan sporcumuz Pagliaro’ya karşı 250 gramlık avantajıyla gümüş madalya kazandı.

ERKEKLERDE ise Gökhan Kılıç koparmada 118 kilo ile Avrupa Şampiyonu oldu. Ayrıca toplamda 256 kiloya ulaşan Kılıç, bir de gümüş kazanarak günü 1 altın 1 gümüşle kapattı.

Bugün 4 sporcumuz yarışıyor

Şampiyonada bugün Kadınlar 53 kiloda Aylin Daşdelen ve Ayşe Gül Çoban TSİ 16.00’da sahne alıyor. Erkekler 62 kiloda ise Bünyamin Sezer ve Hurşit Atak TSİ 19.00’da yarışacak ve karşılaşmalar TRT 3 ve Eurosport’tan canlı olarak ekranlara gelecek.

Hedef bile bırakmadılar

Oryantring şampiyonası için yerleştirilen tam 16 hedef ortadan kayboldu.

TÜRKİYE Oryantring Federasyonu tarafından Kapadokya’da düzenlenen Uluslararası 3. Kademe Oryantiring Yarışları’nda tam 16 elektronik hedefin çalınması şaşkınlık yarattı.

Göreme’de 25-27 Mart tarihlerinde düzenlenen yarışların son gününde, daha önceden çeşitli noktalara yerleştirilen hedeflerin kaybolduğu anlaşıldı.

OLAYI değerlendiren federasyon başkanı Mehmet Genç, eğitimli sporcuların harita ve pusula ile bile bulmakta zorluk çektiği hedeflerin çalınmasının bilinçli bir eylem olduğunu belirterek, “İnsanlarımızın bilmeden, merak ettiği için aldığı oluyor. Ancak bu defa durum böyle değil. Organize bir olay” diye konuştu.

Haberin Devamı