Gazete Vatan Logo
Futbol Arda Turan açıkladı: 'Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam'

Arda Turan açıkladı: 'Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam'

Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Turan, NTV Spor'da katıldığı Yüzde 100 futbol programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arda Turan açıkladı: 'Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam'

İşte Arda Turan'ın açıklamaları;

La Liga ve Süper Lig farklılıkları

Dürüst olmak gerekirse bence çok büyük farkı var. Rusya'dan Hollanda'dan Belçika'dan stat anlamında oyun anlamında çok gerdeyiz. Şundan dolayı. Taktik ve sistem olarak çok gerideyiz. Kopuk oynuyorlar uzun mesafelerde 70-80 metre mesafelerde oynuyoruz. O kadar git gelli maçlarda herkesin gücü düşer. Atletico Madrid'de çok yoruluyorsunuz birbirimize çok yakın oynadığımız için çok az yoruluyoruz.

Ortalama 30 metre

Top bir takıma geçince daha zor alınıyor. Real Madrid, Valencia veya Barcelona ile oynuyorsanız onlarda kalıyor top ve taktiksel olarak faul yapıyorsunuz ister istemez. Tkaımlara faul yaparken nerede yapacağımıza kaleye 30 metrenin altında faul yaptığını zaman çok tehlikeli...

Simeone çok detaycı

8 günde 3 maç yapıyoruz. 5 gün idman yapıyoruz. 2 gün defansif ve ofansif strateji çalışıyoruz. 18 tane gol atmışsınız. Hep tekrarlıyoruz bıkmadan yapıyoruz. 'Ali ata bak'ı' 50 kere okuyoruz.

Merkez olarak adam savunması yapıyoruz. Ön tarafa 3 kişi diziliyoruz. 5'e 5 adam adama...Türkiye'de gidilen kurslarda alan öneriliyor ama bana mantıklı gelmiyor. Alan savunmasında duruyorsunuz. Bence adam savunması çok daha mantıklı bana öyle geliyor. Alan savunmasında oyuncular duruyor.

Haberin Devamı

"Fatih hoca bana hep derdi"

Taktiksel olarak Fatih hoca bana hep söylerdi. Kenar oyuncu değilde orta saha oyuncusu olursan büyük oyuncu olursun derdi. Dünyada kenar oyuncusu kalmadı.

"Her sabah kilo kontrolü var"

Her sabah kilo kontrolü var. Gittiğimin zaman 80.7 12 maç oynayıp kortizon kullandım. Ben hayatımın her bölümünde kendime iyi baktım kıymetini bildim. Ben günümün %70'ini ayırabilirim. Kulüpte kolaylı ksağlıyor durum böyle oluna daha iyi konsatre oluyorsunuz. Hakkınızda söylenenler, onun hakkında konuşunca olmuyor konuşmasan olmuyor.

"Fitness çalışıyoruz"

Vücuttaki kasları onarınıcı ve uyandırıcı. Bizim 8-9 dakika sürüyor. Maçlardan önce sürekli reaksiyon çalışıyoruz. Senede 60 maç oynuyoruz. Ekstra idmana ihtiyacımız yok yani...

"O maçı nasıl çeviremezsin diye düşündüm"

Haberin Devamı

Malaga maçında çıktık. Mata'yla gidiyoruz. Adrian'ın gol olsa La Liga'dayız. Sosa'nın frikiği vardı. Arda dedim bugün nasıl bir şey yapıp o maçı çeviremezsin. Costa, David Villa hepimiz birbirimize bakıyoruz. O kadar emek verdik o kadar çabaladık düşündüm dedim ki "belki de Allah daha iyi bir son hazırlamıştır bizim için" diye düşündüm. Güntekin abi son maç Nou Camp'a çıkıyorsunuz kazanırsanız şampiyonsunuz. Şansınız % kaç olabilir? Bence %10'u bile geçmez. Messi var hocam yani (Gülerek)

Bu yıl hedef nedir?

Diego Costa gitti, Courtais gitti. Aramızda 4 puan var La Liga'da 4 puan bir şey değil. Cupa Del Rey var, Şampiyonlar Ligi'nde eşleşmeler var. Real Madrid var ondan sonra Barcelona gelecek. Kolay veya zor diyemiyorum. Akıllı bir oyuncu böyle düşünür. Hata affetmez bu seviyeler.

Lisbon'a dönelim?

Orda tabi Di Maria, Coentrao ile değişmesi bizi zorladı. Lisbon için aslında şöyle bir kuralımız var. 30-40 sene sonra hep içimde yara olarak kalacak. Şampiyonlar Ligi 74'ten beri... O gün çok yaklaştık o kupanın ışıltısı hala gözümün önünde. Ben oynamamayı isteyerek çok büyük bir fedakarlık yaptım. Haddimizi aşmayarak maç maç düşünmeliyiz. Leverkusen maçına ne iyi şekilde oynayarak mücadele edeceğiz. Böyle oynarsak her takımı yenebiliriz. 13 maç toplamda Barcelona ve Real Madrid'e yenilmediniz.

Haberin Devamı

Simeone'nin sırrı çok çalışması... En iyi teknik direktör Simeone'nin hakkıdır. Gİderse başkasına bu ödül büyük bir haksızlık olur. Hedefler kazandığımız şeyler. La Liga şampiyonluğu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu...

Atletico Madrid'den neden ayrılayım... En iyi 5 kulüpten birisi... Her stada çıktığımda çok başka bir şey hissediyorum.

"Caner, Gökhan Gönül, Burak ve Selçuk Avrupa'da oynar"

Caner Avrupa'da oynayabilecek bir oyuncu. Gökhan Gönül ben gittim nasıl koşumu arttırdım. Selçuk ve Burak... Özellikle Burak'ın tamamlayıcı özelliği var iyi yönlendirilirse Atınç'ı çok beğendim. Fiziği ve ayağı çok iyi benim çok hoşuma gitti. Gökhan Töre çok özellikli bir oyuncu ama çok top kaybediyor, ben çok severim ona milli maçlarda çok demişimdir "Hadi sen al topu 1'e 1 oyna bakalım" demişliğim var.

Haberin Devamı

"Messi garibim ciyakladı"

Messi topu aldığı zaman o gelirken alanı ufak ufak kapatmanız gerekiyor. Bir pozsiyonda Messi yere düştü hem Messi'ye vuruyoruz. Messi'de ciyaklıyor garibim. Yok Messi aldı topu gitti. Ronaldo'dan etkin şekli o oynatabiliyor. Ronaldo'dan çok daha fazla dikine çalım atıyor. Ronaldo benim komşum, Messi çok iyi bir çocuk... Xavi, Iniesta Messi çok olgun insanlar...

Galatasaray'ın şampiyon olmasını çok istiyorum. Beşiktaş iyi oynuyor ama şampiyon Galatasaray olabilir. Hamza hocada geldi iyi bir form yakaladılar. Dayım fanatik Beşiktaşlı bizde kalıyor.

"Diego bildiğiniz yabancılara benzemez"

Sosa hiç frikik golü atmadı. Ayağı çok düzgündür. Ben çok gol atmadım ama bana asisti var. Diego Ribas çok özellikle biz beraber UEFA Kupası'nı kazandık. Ben solda Diego solda böyle UEFA Kupası'nı kazandık. Asla çalışmayı bırakmaz, çok iyi çocuktur. Simeone her zaman ileri uç oyuncularının her yerde oynamasını istiyor. Ben tek forvet bile oynadım.

Milli Takım konusu!

Bu kadar kötü değiliz. Çek Cumhuriyeti maçını çok iyi oynadık daha ne ben hayatımda böyle verilmeyen penaltı görmedim. Çek'ler bile kabullendin basit duran toptan gol yiyince Letonya'da 5-6 karşı karşıya pozisyon yakaladık ama olmadı. Biz bu gruptan çıkabilecek durumdayız. Şuan UEFA Kupası'nı Şampiyonlar Ligi'nde final görecek seviyede değiliz.

"Kardeşlerimden özür diliyorum"

Bazen azımdan küfür çıkıyor. Genç kardeşlerim kusura bakmasın, onlara iyi örnek olmaya çalışıyorum. Milli Takım için ne elimden geliyorsa ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Ben Dünya Kupası'na gitsem daha fazla ödül alabilirim. Maddi-manevi kaybım oluyor benim. Destek olmak gerekiyor.

"Çözüm birbirimizi sevmemiz"

Metin Oktay abi nasıl Fenerbahçe forması giymiş. Ben iyi bir Galatasaray'lıyım ama Fenerbahçeli herkesin başımın üstünde yeri var. Birbirimiz ben insanlardan özür bile dilerim. Maçtan sonra o sinirle açıklama yapıyoruz. Teyze geliyor "Oğlum ben Fenerliyim fotoğraf çekilebilir miyiz?" diyo çekilmez miyiz ya olur mu öyle şey..

"Hamit ve Selçuk'a Galatasaray'a git dedim"

Brezilya bize 4 attı, biz de Chelsea'ye Ozan Tufan kardeşimiz bu ükle futboluna hizmet edecek. Hatayım boyunca hiç bir kardeşime o kulübe git bu kulübe git... Hamit ve Selçuk için ezeli rakibe gitme durumları olduğu için bizim kulübe gel demişimdir.

"Ozan Tufan'a Fenerbahçe'ye git demedim"

Şu konuya da açıklık getireyim. Ozan Tufan'ın ben de telefonu bile yok, ben ona "Fenerbahçe'ye git" demedim. Bana menajer işini sordu ben "Ahmet Bulut'la çalışıyorum" dedim. Kulüpler Ahmet Bulut'u sevmez çünkü oyuncuların haklarını çok iyi savunur dedim. Sorarsa tabi ki Galatasaray'a git derim ama böyle bir şey mümkün mü? Benim kimse için kötü niyetim yok. Herkesi seviyorum.

"Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam"

Dönersem yuvamıza döneriz. Nihat Kahveci Beşiktaş'tan başka kulüpten Fenerbahçe'den teklif aldın mı? sorusuna Arda böyle şeyler oldu. Fenerbahçe'ye saygım sonsuz ama benim fikrim biliniyor. Kalbim gönlüm Galatasaray'dan yana... Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynanam diyorum. Kulübüm beni istemezse Avrupa'da devam ederim.

"Emre'ye iyi teklif geldi döndü"

Emre Belözoğlu'na iyi bir teklif geldi aklı Fenerbahçe'deydi bu yüzden döndü. Hayat şartları böyle... Benim fikrim bilinir çok net... Bir Galatasaray kaptanı olarak gördüğüm başkana saygıda kusur etmem. Hangi kulüp başkanı, federasyon başkanı bunlar benim inancım herkesin sorunları sıkıntıları olabilir. Bunun için istedikleri kadar küfür edebilirler.

Elimde sihirli bir değnek olsa, "Kulüplerin altyapıya yatırım yapması. 30 milyon euro'ya transfer yapılıyorsa kulüpler 3-4 milyon altyapıya yatırım yapılması gerekiyor bir kaç senede bir olarak" dedi.

"Costa Beşiktaş'a imza atacaktı"

Costa Beşiktaş'a imza atacakken ön çapraz bağları kopmuş anlattı bana... Tabi kulüp parasını yatıramaz onlarda haklı. Chelsea çok iyi takım oldu, fizik olarak çok kuvvetliler. Fabregas orada çok iyi oldu ön libero gibi alıp topu direkt oyun kuruyor.

"En iyisi Iniesta"

Dünyanın en iyi orta sahası Iniesta'nın üstüne gelmez. Ayhan Akman geldi gördü şansına canlı izledi. Doğru söylüyormuşsun dedi.

"En iyi orta saha haksızlık olur ama en iyi 11'e girebilirim"

Robben ile kafa kafaya gidiyorsunuz oylamada. İlk 11'e girebilirim ama en iyi orta saha oyuncusu ödülüne laik değilim. Şampiyonlar Ligi finaline gittik, La Liga şampiyonluğu var ama en iyi orta saha oyuncusu haksızlık olur. Ama yılın 11'ine girebilirim. Burada herkese teşekkür ediyorum bana destek veren kişi hiç fark etmez oy veren herkese her kısmına çok teşekkür ederim. İnsanların böyle bir şey için birleşmesi çok mutlu ediyor beni...

"Burak Yılmaz'ı tavsiye ettim"

Ben Atletico Madrid'e Burak Yılmaz'ı tavsiye ettim. Bana sordular ben de tavsiye ettim. Sonra maddi konularda anlaşılamadı sanırım. Kontratlar için kimse kimseyi zorlamıyor zorla imza atılmıyor. Lincoln için helikopter alıyor diyorlardı. Ben oynamadığı için kızgındım ona... Maç maçına değil o parayı kontrat ücretinin üstüne ekle...