Gazete Vatan Logo
Futbol Antalya’ya gümüş start

Antalya’ya gümüş start

Nurdan Karagöz, 100 kiloluk derecesiyle silkmede ve toplamda 2 gümüş madalya kazanmayı başardı

Antalya’ya gümüş start


48 kiloda podyuma çıkan Nurdan Karagöz koparmada 77 kilo ile 5. olsa da 100 kiloluk derecesiyle silkmede ve toplamda 2 gümüş madalya kazanmayı başardı.

ANTALYA’DA düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde Milli Takımımız açılışı gümüş madalya ile yaptı. Dün yapılan açılış törenin ardından ilk olarak bayanlar 48 kiloda podyuma çıkan Nurdan Karagöz çıkarken, milli sporcumuz koparmada hayâl kırıklığı yaşasa da silkmede ve toplamda gümüş madalya kazanmayı başardı.

SPORCUMUZ koparmada ilk hakkında 77 kiloyu kaldırmasına karşın sonraki iki kaldırışında 80 kiloyu denemesine karşın başarılı olamadı ve beşincilikte kaldı. Koparmada Polonya’dan Marzena Karpinska, 85 kilo ile altın, İtalya’dan Genny Caterina Pagliaro 81 kiloyla gümüş, Azeri sporcu Silviya Angelova 78 kilo ve tartı farkıyla bronz madalya kazandı.

NURDAN Karagöz, silkmede ise ilk hakkında 98 kiloyu kaldırdı. 3. ve son hakkında 100 kiloyu kaldırarak, silkmede ve toplamda gümüş madalyaya uzandı.

Polonyalı halter Karpinska koparmadan sonra silkmede 102, ve toplamda da 187 kiloya ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu.

Kılıç da gümüşü kopardı

AVRUPA Halter Şampiyonası’nda, erkekler 56 kiloda Gökhan Kılıç koparmada gümüş madalya kazandı. Gökhan Kılıç, ilk hakkında 113, ikinci denemesinde ise 117 kiloyu kaldırdı. Milli halterci, son hakkında 121 kiloyu kaldırarak, 8 sporcunun mücadele ettiği koparma müsabakalarında gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu sıklette yarışan Sedat Artuç ise 112 kiloyla 5. sırada yer aldı. İlk hakkında ise 107 kiloyu kaldıran Artuç ikinci denemesinde 112 kiloda başarılı olamadı. Sedat Artuç, son hakkında 112 kiloda başarılı oldu ve 5. sırayı almayı başardı.

Kızlarımız dünya 3.’sü

Milli Takımımız, Gençler Dünya Tekvando Şampiyonasını 3 gümüş, 3 bronz madalyayla tamamladı.

MISIR’IN Sharm el-Sheikh şehrinde sona eren 9. Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türk sporcular 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Milli takımda Bayanlar 52 kiloda Kübra Dürdane Çakır, 63 kiloda Durdane Altınel ve erkekler artı 78 kiloda Ensar Uğuz ile gümüş madalya kazanırken 48 kiloda İbrahim Ethem Pak, bayanlar 44 kiloda Fatma Sarıdoğan ve artı 68 kiloda Nafia Kuş ile bronz madalya elde etti.

93 ülkeden 419’u bayan toplam 749 sporcunun katıldığı şampiyonada kızlarımız takım klasmanında dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı