Gazete Vatan Logo
Şampiy10 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu! Icardi yılın futbolcusu oldu

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu! Icardi yılın futbolcusu oldu

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılın enleri Volkswagen Arena'da sahiplerini buldu.

Volkswagen Arena’da düzenlenen görkemli törende, Türk sporuna 2023 yılında damga vuran isimler ödüllerine kavuştu. P&G’nin lider erkek bakım markası Gillette, spora ve sporcuya olan desteğini ara vermeden sürdürüyor. 70 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Gillette’in 9 yıldır isim sponsorluğunu üstlendiği dünyanın en uzun soluklu spor ödülleri Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde bu yıl '2023 Yılının En İyileri' ödüllerine kavuştu. Spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla gerçekleşen dev organizasyon Volkswagen Arena’da gerçekleşti.

Damla Uğurtürk ve Cem Yılmaz’ın sunumuyla sporseverlerle buluşulan gecede, 2023 yılına damga vuran isimler, rekor katılım olan 6 milyonluk halk oylamasıyla seçildi ve ödüllerine kavuştu.

ŞAMPİYONLARIN SEÇİMİ

Bu yıl 'Şampiyonların Seçimi' mesajıyla P&G ve Milliyet’in ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’de spor alanındaki en prestijli ödül töreni, aynı zamanda #GilletteGibi bir sosyal sorumluluk hareketine de aracı oluyor. Sosyal sorumluluk anlamında kullanılan tüm oyların değerli kılınması hedeflenen oylamada, geçen sene atılan oylar, Gillette ve Milliyet’in ortaklığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) destek ve iş birliğiyle, ihtiyaç sahibi öğrencilere spor malzemesi desteğine dönüşüyor. Geçtiğimiz sene verilen her bir oy 2023 yılının Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremde bölgede etkilenen çocuklara spor malzemesi olarak dönüşmüştü. Bu sene oy kullanan kullanıcılar, Gillette desteği ile EURO2024’te A Milli Erkek Futbol Takımımızı destekleme fırsatına erişecek.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE’NİN SPORDAKİ YÜKSELİŞİ ÇOK DAHA UZUN YILLAR DEVAM EDECEK"

Törende Yılın Sporcusu Ödülünü Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Ben bu vesileyle bu güzel geleneği yetmiş yıl boyunca inşa eden, taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara minnetlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. O yüzden sporun, sporcunun olduğu her alan bizler için çok özel ve bu özel gece her yıl olduğu gibi bu yıl da bizler için hem mutluluk dolu hem umut dolu. Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da yükselen bir yıldız. İnanıyorum ki Türkiye’nin spordaki yükselişi çok ama çok daha uzun yıllar devam edecek ve her alanda Türkiye’yi, İstiklal Marşımızı ve Ay Yıldızımızı gururla dalgalandıracak sporcularımız. Bu anlamda yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” dedi.

Haberin Devamı

"BUGÜNÜN SPORCULARINI TAKDİR ETMEK, GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRMEYİ AMAÇ EDİNDİK"

Törende, Gillette Venus Yılın Sporcusu Ödülünü Buse Naz Çakıroğlu’na takdim eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Türkiye’nin en uzun soluklu spor ödül töreni olan Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin bu yıl 70.’sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gazete küpürleriyle başlayan bu macera, bugün 70. senesini yaşıyor. 2024’te bu özel serüvenin 9.kez paydaşı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. '1 Oy 1 Destek' diyerek çıktığımız bu yolda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte bugüne kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde, binlerce gencimizin spora ulaşmasını ve bugünün sporcularını takdir ederken geleceğin sporcularını da yetiştirmeyi amaç edindik. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin her sene bir ‘anlam’ kazanması, sporcuya ve spora destek sağlaması bizim her zaman önceliğimiz oldu. Sporda 2024 yılı büyük bir önem taşıyor. EURO 2024’te mücadele edecek olan Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımımız’ın yanı sıra, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda da sporcularımız madalya mücadelesi verecek. Erkek bakımının lider markası Gillette olarak, Türk futbolunun daimi destekçisi ve 8 yıldır da A Milli Erkek Futbol Takımımızın ile Ariel markamızla da A Milli Kadın Futbol Takımımız’ın 8 yıldır gururlu sponsorları arasındayız. 2024 Paris Olimpik ve Paralimpik Oyunları yolunda toplamda 47 olimpik ve paralimpik sporcu ve annelerine destek vermenin gururunu yaşıyoruz. ‘Yıldız Anneler’ olarak değişen projemizde sporcularımızı ve onların arkasındaki yıldız annelerimizi desteklemeye diğer yandan çocukları ve anneleri spora teşvik etmeye ve spor bilincini yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

2023’DE SPORUN ENLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi

Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler

Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı

Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli

Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı

Yılın Sporcusu: Melissa Vargas

Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası

Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç

Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş

Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu

Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy

7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı

Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu