Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe '2 kupayı da istiyoruz'

'2 kupayı da istiyoruz'

F.Bahçe Grundig'in G.Koreli yıldız Yeon Koung Kim, Şampiyonlar Ligi Final-Four'u öncesi Vatan'a konuştu:

'2 kupayı da istiyoruz'

“Ligde normal sezonu zirvede bitirdik, Şampiyonlar Ligi’nde de buraya kadar namağlup geldik. Hedefimiz hem Türkiye hem de Devler Ligi şampiyonluğu. Bunu başarabiliriz.”

F.BAHÇE Grundig bu sezon bayan voleybolunda Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olarak öne çıktı. Sarı-lacivertlilerin başarısında dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Güney Koreli smaçör Yeon Koung Kim’in katkısı hiç kuşku yok ki çok büyük. 28 yaşındaki yıldız, 9 Nisan’da başlayacak olan CEV Bayanlar Denizbank Şampiyonlar Ligi Final-Four’u öncesi VATAN’a konuştu ve iddiasını ortaya koydu. İşte artık Kim’in açıklamaları:
“SEZON başı bizim için oldukça zordu. Yeni bir takımdık, birbirimizle iletişimimiz yoktu. Ancak çok iyi çalıştık ve maçtan maça kendimizi geliştirmeye başladık. Şampiyonlar Ligi’nde buraya kadar iyi geldik ancak asıl bundan sonraki kısım önemli.
‘ARKADAŞLIK ÇOK İYİ’
TAKIM içinde sürekli konuşuyoruz. Türkiye Ligi’nde normal sezonu lider bitirdik ve bu oldukça zordu. Şampiyonlar Ligi’nde buraya kadar namağlup geldik. Sezon başında Şampiyonlar Kupası’nı kazanmıştık. Şimdi de iki hedefimiz var. Hem Türkiye Ligi hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.
İKİSİNİ de istiyoruz. Takım olarak çok iyi oynuyoruz. Arkadaşlığımız çok iyi. Bunları düşünerek diyebilirim ki; evet, bu iki kupayı da kazanabiliriz. Bu gücümüz var. Favori gösterilmenin üzerimizde çok büyük baskı yaratacağını düşünmüyorum. Taraftarımız hep yanımızda ve bizi sürekli destekliyorlar.”
‘VakıfBank da iyi oynuyor’
GÜNEY Koreli yıldız, Şampiyonlar Ligi Final-Four’unda yarı finalde karşılaşacakları VakıfBank’la ilgili şunları söyledi: “Vakıfbank ile bu sezon oynadığımız her maç oldukça çekişmeli geçti. İki güçlü takım karşılaşacak ve yine zor bir maç olacak. Bu maç dünya voleybolu adına önemli bir karşılaşma ve bu maçta oynayacağım için çok heyecanlıyım. Final-Four’da o gün kimin iyi oynadığı önemli. Her şey mümkün, umarım biz kazanırız.”
‘Büyük koçların etkisi fazla’
DÜNYANIN en iyi oyuncusu olarak gösterilen Kim, bu seviyeye nasıl geldiğini şöyle anlattı: “Çocukluğumda çok farklı pozisyonlarda oynadım. Manşet almayı iyi öğrendim. Boyum uzayınca pozisyonum değişti ve yeni yetenekler kazandım. Tabii ki bu seviyeye gelmemde büyük koçlarla çalışmamın da etkisi çok büyük.”
‘Türkiye de artık evim gibi oldu’
5 yıldır Türki-ye’de olmasıyla ilgili Kim, “Burada evimde gibi hissediyorum. Nereye gitsem arkadaşlarım var. Taraftarlarımız da büyük destek veriyor ve artık onlar da arkadaşım gibi” dedi.

Haberin Devamı