Gazete Vatan Logo

Sahaya şehidin rütbesiyle çıktılar!

Hakkari’de şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan’ı taraftarı olduğu Eskişehirspor da unutmadı

Sahaya şehidin rütbesiyle çıktılar!

Geçtiğimiz hafta Hakkari’de tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan 27 yaşındaki Eskişehirli şehit Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan’ı taraftarı olduğu Eskişehirspor da unutmadı. Eskişehirli futbolcular geçtiğimiz Cuma günü 16 Ekim’de Hakkari’nin Çukurca ilçesi Zer Tepe bölgesinde, el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olan Arıkan’ın Ihlamurkent’teki evinde bulunan ailesini ziyaret etti. Taziye ziyaretine takım kaptanı Erkan Zengin, takımın önemli isimlerinden Hürriyet Gücer ve kaleci Kayacan Erdoğan katıldı. Eskişehirspor tribünlerinin tanınan simalarından olan şehit Seçkin Arıkan’ın görev yaptığı bölgelerde hatta Kuzey Irak’ta bile takımının maçlarını takip ettiği ve paylaşımlar yaptığı biliniyordu.

Goller şehide hediye

Şehidin ailesine resmi sosyal hesabından başsağlığı dileyen Eskişehirspor, pazar günü oynayacağı maça da büyük bir jestle çıktı. Kulüp hesabından maçtan önce yapılan paylaşımda soyunma odasında asılı formaların fotoğrafları eşliğinde tüm takımın maça kollarında uzman çavuş rütbesi bulunan siyah formayla çıkacağını duyuruldu. Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçını Eskişehirspor Kaan Gül, Dorukhan Toköz ve Hasan Hüseyin Acar’ın golleriyle 3-1 kazandı. Atılan her gol sonrası futbolcular asker selamı vererek golleri şehit Seçkin Arıkan’a hediye etti. Sosyal medya hesaplarından ise başta Adana Demirspor ve Ankaragücü taraftarları olmak üzere birçok takımın taraftarı Eşkişehir tribünlerine başsağlığı diledi. Bazı taraftarlar ise kollarında uzman ça vuş rütbesi bulunan formaların satışa çıkarılarak gelirinin şehidin ailesine bağışlanmasını istedi.

Haberin Devamı

Kardeşine 26 numaralı forma

maçın ardından tribünlere gelen Eskişehirsporlu futbolcular taraftarlarla birlikte ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Maç sonunda ise Eskişehirspor kaptanı Erkan Zengin, üzerinde şehit Seçkin Arıkan’ın adı yazan 26 numaralı formayı şehidin kardeşi Semih Arıkan’a hediye etti.