Gazete Vatan Logo

Potayı ateşleyen takım

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Türkiye için yepyeni bir konsept olan Haftanın Maçı uygulamasında sahne alan Bilyoner.com'un Ponpon Kızları lige damgasını vuruyor

Potayı ateşleyen takım

Sahaya çıktığımız an küfür kesiliyor

Haftanın Maçı için Türkiye'nin dört bir yanında sahaya çıkan kızlar "Sahaya çıktığımız an küfür kesiliyor. Biz ateşli basketbol izleyicisinin tansiyonunu düşürüyoruz" diyor.

NBA ve Amerikan Futbol Maçları’nın önemli bir parçası olan ponpon kızlar bu sene Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde de Bilyoner.com Haftanın Maçı uygulamasıyla sahne almaya başladı. Bilyoner.com'un desteğiyle bir araya gelen ekip basketbolu herkese sevdirmek için kolları sıvadı. "Şirketlere iyi geliyoruz" sloganıyla yola çıkan Merve Berker'in sahibi olduğu Vitamin Marketing Services Ajans’ı haftanın maçını adeta bir şölene döndüren bir organizasyonun öncüsü oldu. Berker bu oluşumu şu sözlerle anlatıyor, "Sene başında Bilyoner.com hem erkek hem kadın basketbol ligine sponsor oldu. Bilyoner.com’un ajansıyız, beraberce nasıl bir proje yapacağımızı düşündük. Basketbol günün sonunda futbola nazaran daha eğitim seviyesi yüksek seyircinin izlediği bir spor. İzleyici sayısı da yüksek. Bunun üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu’yla da bir araya geldik. Herkesin nabzını yokladık. İstiyoruz ki Anadolu'daki şehirlerde nasiplensin, basketbolu herkese sevdirelim diye düşündük. Basketbol bir spor ve bu sporu bir eğlenceye dönüştürelim, “entertainment” olsun görüşündeydi herkes. Bütün bunlardan yola çıkarak projeyi şekillendirdik. Önce maçların oynanacağı salonun kapısında müzik yapalım dedik ve ruhu ateşlediği için bir bando ekibi kurduk. İçeriye girerken her iki takımın taraftarlarına tuttukları takımların atkılarını armağan ediyoruz. Fuaye alanında bir basketbol oyunu organize ettik. Maçla beraber ilk TV molasıyla beraber ponpon kızlarımız sahne alıyor. Minimum altı defa sahaya çıkıyoruz sahaya. Bazı maçlarda taraftarlar çok ateşli oluyor işte o an bir mucize yaşanıyor. Taraftarların ateşli tezahüratları olduğunda, özellikle de küfürlü, kızlar salona çıktığı an sahadan ses çıkmıyor. Salondan alkış sesleri yükseliyor. Kurulmuş bebekler gibiler, kızlar dışarı çıktıklarında tekrar başlıyorlar. Herkes kızların gösterilerini izliyor ve inanın ponpon kızlar sahada tansiyon düşürücü olarak görülüyor."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

14 profesyonel dansçı

Ponpon kızlar 14 profesyonel dansçıdan oluşan bir ekip, sahada genelde 5 ile 7 kız gösteri yapıyor. Kızların yüzde 70'i Rus, geri kalanı Türk. Şova hazırlıklar iki ay kadar sürmüş. Bu süreçte müzik seçimleri, koreografi ve kostümler belirlenmiş. Hande Yener Sebastian Şarkısı’nı Bilyoner.com ekibi için yeniden uyarlayıp seslendirmiş. Kadın seyircilerin de ponpon kızların gösterilerini ilgiyle izlediklerini söyleyen Berker, "Sosyal medyada da büyük ilgi var. Bugüne kadar 7 milyon tekil izleyici tarafından izlendik” diyor.

Kızlar tansiyonu düşürüyor

Ponpon Kızları yalnızca İstanbul'da değil Gaziantep, İzmir, Kayseri, Uşak, Balıkesir, Trabzon, Ankara, Mersin, Bursa ve Giresun'da da maçlara çıkıp gösteri yapıyorlar. Merve Berker önceleri Anadolu Takımları’nın maçına çıkacak ponpon kızların kıyafetlerinde o şehrin muhafazakar yapısını rahatsız etmemek için daha kapalı kıyafetlerle dans edebilecekleri teklifini getirdiyse de Anadolu Kulüpleri böylesi bir değişikliğe gerek olmadığını söylemişler. Kızlar İstanbul ve İzmir'de nasıl giyiniyorsa Anadolu’da da aynı kıyafetlerle sahaya çıkıyor..

Haberin Devamı

Elif

Basketbol artık daha renkli

21 yaşındaki Elif dört yaşında baleye başlamış ardından dans eğitimine devam etmiş ve konservatuardan mezun olmuş. Elif binlerce ateşli taraftara maç heyecanı arasında gösteri yapmayı da şöyle anlatıyor, “Hissetiklerinle bir şeyler yapıyorsun. Seyirci, müzik ve ambiyans birleşiyor. Takım halinde beraberiz. Beraber hareket ettikçe her şey daha da güçleniyor. Türk Basketbolu bence çıktığımızda daha renkli bir hale geliyor. Basketbolculara da yansıyor bu. Onlar çok yoğunlar ama seviyorlar. Koçu dinlemeyip bizi izleyen var mıdır orasını bilemem ama.”

Ernesta

Bize kalp yolluyorlar

Rus asıllı Ernesta haftanın maçında ponpon kız olarak dans etmeyi de şöyle tarif ediyor, “Çok güzel, heyecanlı. Ama sahaya girince çok güzel bir enerji alıyoruz. Bazen alkışlıyorlar, bazen güzel bir şekilde bağırıyorlar. Bir gün İzmir'e gittik, Karşıyaka-Galatasaray maçına. Herkes küfür ediyor, biz sahaya bir çıktık herkes sustu. Şaşırdık ne oluyor diye. Türk taraftarlar bana agresif geliyorlar ama biz bu tansiyonu düşürüyoruz. Bizi gördüklerinde işaret yolluyorlar, kalpler havada uçuşuyor...

Haberin Devamı