Gazete Vatan Logo

Sağlıklı içeceklerle bronzlaşmak mümkün

Beslenme düzeninde yapılacak olan takviyelerle hem daha bronz bir tene sahip olmak mümkün hem de daha tatlı bir tonda bronzlaşmak...

Sağlıklı içeceklerle bronzlaşmak mümkün

eslenme düzeninde yapılacak olan takviyelerle hem daha bronz bir tene sahip olmak mümkün hem de daha tatlı bir kahvelikte bronzlaşmak... Diyetisyen Emre Uzun, özellikle smoothie gibi pratik beslenme alternatifleriyle bu konuya çözüm sunuyor.

Melanin sentezini artıran besinlerin bronzlaşma konusundaki olumlu etkilerine dikkat çeken Uzun, ‘Güneşin altında saatlerce yatmak yerine, güneşe çıkmadan önce içilecek olan smoothilerle güneşte kalma süresini kısaltın’ diyor. Emre Uzun, güneşin zararlı etkilerinin son zamanlarda kendini iyice hissettirdiğini vurgularken, risk faktörlerini minimize etmek ve güneşte kalma süresini kısaltmak için bronzlaşma öncesi içilecek smoothie tariflerini paylaşıyor. A vitamini, karoten, C vitamin, E vitamini ve tirozin içeren besinlerin doğal ve ışıltılı bir bronzlaşma yaratmak için oldukça zengin kaynaklar olduğunu söylerken bronzluk mönüsü sunuyor.

Güneş altında yatma devri bitti!

Bronzluk uzun ve zorlu bir süreç. ‘ En kısa zamanda bronz olmalıyım’ diyerek, saatlerce güneş altında yatmanın zararlı olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre Uzun, ‘Bu uğurda sağlığınızdan ve güzelliğizden olmayın’ diyor.

Haberin Devamı

Kayısı kanser riskini azalt

Kayısı bronzlaşırken cilt kanseri olma riskini azaltır. Kurusu kabızlığa karşı oldukça etkili bir besindir. Ara öğünlere eklenen kayısı içerisindeki A vitamini ile bronzlaşmayı hızlandırır.
Havuç bronzlaştırır
A vitamini ve beta karoten açısından oldukça zengin olan havuç buna ek olarak potasyumdan da zengindir. Cilt kanseri ve güneş lekelerinin oluşmasını engellmeye yardımcıdır. Antioksidan oluşu ile kansere karşı koruyucudur. Havuç aynı zamanda kolesterolün düşürülmesine de yardım eder. Bronzlaştırmayı hızlandırmasının yanında yüz ve boyun kırışıklarının giderilmesine yardımcı olacaktır.
Kabakla detoks etkisi
Önemli miktarda A vitamini ve niasin içeren kabak bu içerikleriyle bronzlaşmayı kolaylaştırır. Bağırsak tembelliğine iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Bedeni temizlemesi detoks edici etkiye de sahip olduğunu gösterir.
Kaliteli protein yumurta
Anne sütünden sonra en kaliteli proteine sahip olan yumurta bronzlaşmaya yardımcı bir besindir. bunu özellikle içerdiği tirozinle yapmaktadır.
Kavun ve karpuz inceltir
Kavun ve karpuz tüketimi de bronzlaşmayı kolaylaştıran yaz meyvelerindendir. İçerisindeki A vitamini bu etkiyi hızlandırır.
Şeftali ödem söker
Yüksek oranda A vitamini içerir. Bronzlaşmaya yardım eder. Bunlara ek olarak hazmı kolaylaştırır, savunma sistemini güçlendirir, ödemi söktürür, uykusuzluğu giderir ve detoks etkisine sahiptir.

Haberin Devamı