Gazete Vatan Logo

Yeşil Elma Kaç Kalori? Yeşil Elma Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Yeşil elma diyet listelerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir. Sağlıklı besin tüketimi için tercih edilen yeşil elma vitamin bakımından da en zengin üründür. Üstelik içerisinde bulunan lif ve karbonhidrat sayesinde kilo verme hızı da artmaktadır. % 79,84 karbonhidrat ve % 2,58 protein içeren yeşil elma sağlıklı bir besin grubu içerisinde yer almaktadır.

Yeşil Elma Kaç Kalori? Yeşil Elma Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Aynı zamanda demir barındıran bu besin kan değerlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. 1 adet yeşil elma içerisinde toplamda 52 kcal bulunmaktadır. Bu kalori dengesi kısa sürede kilo verimini kolay hale getirmektedir.

Yeşil Elma Kaç Kalori?

Yeşil elma sağlıklı beslenmek isteyenlerin en sık tükettiği besinlerin başında gelmektedir. Üstelik karbonhidrat, protein ve lif bakımından da zengin besin içeriklerine sahiptir. Yeşil elma tüketiminde kalori oranı oldukça düşüktür. Vitamin bakımından vücudun tüm ihtiyaçlarını karşılayan besin olarak tüketilmektedir.

1 adet yeşil elma içerisinde toplamda 52 kalori bulunmaktadır. 90 gr yeşil elmada ise 46,8 kcal yer almaktadır. Şeker oranı dengeli olan yeşil elma diyetlerde de sıkça tüketilmektedir. Aynı zamanda içerik bakımından zengin besin değerlerine sahiptir.

Yeşil Elma Besin Değerleri ve Kalorisi Nedir?

Yeşil elmanın besin değerleri; Karbonhidrat (g) 12.25, Protein (g) 0.40, Yağ (g) 0.17, Lif (g) 2.52 şeklindedir. C vitamini açısından da zengin olan bu besin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Gün içerisinde 1 adet 90 gramlık yeşil elma tüketimi vücuda 46,8 kalori kazandırmaktadır. Bu kalori anında enerjiye dönüşmektedir. Açlık hisseden kişiler yeşil elma tüketimi ile sağlıklı bir öğün geçirmektedir. 

Haberin Devamı

Yeşil Elma Diyette Tüketilir mi?

Yeşil elma diyette sıkça tüketilen besinlerden biri olarak bilinmektedir. Üstelik şeker bakımından da en dengeli meyve olarak bilinmektedir. 17.3 gram karbonhidrat bulunan bu besin aynı zamanda lif bakımından da zengin ürünlerden biridir.

Yeşil Elmanın Faydaları Nelerdir?

Yeşil elmanın faydaları oldukça fazladır. Kilo alımını durdurarak tokluk hissini uzun süre yaşatmaktadır. Aynı zamanda kalorisi ve şeker oranı az olan bu besin diyetlerde de sıkça tüketilmektedir. Bu besin içerisinde yer alan C vitamini hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlayarak diyet boyunca tüketilmektedir.