Gazete Vatan Logo

Yarım Simit Kaç Kalori? Yarım Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Simit, susamlı ve gevrek olmasıyla ön plana çıkan bir besindir. Kahvaltılarda ve ara öğünlerde sevilerek tüketilen simidin yarısında 136 kalori vardır.

Yarım Simit Kaç Kalori? Yarım Simit Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Yarım Simit Kaç Kalori?

Simit, tadı ve kokusu ile Türk halkının geleneksel olarak görülen lezzetleri arasındadır. Genelde kahvaltılarda olsa da günün her saatinde sevilerek tüketilen bir besindir. Gevrek ve susamlı hali ile severek tüketilen simit hem kahvaltılarda hem de ara öğünlerde çay ile tercih edilir.

Simit genelde 100 gram gelir ve bu da orta boy olarak kabul edilir. Buna göre 50 grama denk gelen yarım simitte 136 kalori vardır. Eğer kilo vermek istiyorsanız ve diyet yapıyorsanız kahvaltıda ya da öğün aralarında daha az kalorili olduğu için yarım simit tüketebilirsiniz.

Yarım Simit Besin Değerleri ve Kalorisi

Simit, susamlı olduğundan kalorisi yüksek bir besindir. Sevilerek tüketiliyor olmasından dolayı kalorisi ve besin değerleri sıklıkla merak edilir. Bir simidin orta boyu yaklaşık 100 gram gelir ve 272 kaloridir. Yarım simit ise buna göre 50 gram gelir ve kalorisi de 136'dır. 1 yarım simitte 28,57 gram karbonhidrat, 5,36 gram protein, 1,79 gram yağ ve 1,8 gram lif bulunur.

Yarım simitte 3,22 mg demir ve 268 mg sodyum bulunmaktadır. Yarım simidin %80'i karbonhidrat, %15'i protein ve %5'i de yağdır. Susamlı olmasından ötürü yağlı ve karbonhidratı yüksek bir besin olduğundan kilo vermek isteyenlere yarım simit tüketmeleri önerilir. 

Haberin Devamı

Susamsız Simit Kaç Kalori?

Simit her ne kadar susamlı olarak bilinse de susamsız olarak da tüketilebilen bir yiyecektir. Susamsız simit, susamlı simide göre kalorisi daha düşük olduğundan son dönemlerde tercih edilmektedir. 1 adet orta boy susamsız simit 263 kalori, yarım susamsız simit ise 132 kaloridir. Çeyrek susamsız simitte ise 79 kalori bulunmaktadır.

Çekirdekli Simit Kaç Kalori?

Üzerinde çekirdek bulunan simidi, ay çekirdeğine benzer bir tada sahiptir. Genelde susamsız şekilde satılan çekirdeksiz simitte 250 kalori bulunmaktadır. Çekirdekli simidin yarım porsiyonu 50 grama denk gelir ve bu da ortalama 120 kalori ile 130 kalori arasında olur.