Gazete Vatan Logo

Türk Kahvesi Kaç Kalori? Türk Kahvesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Telvesi ile sunulan ve 40 yıl hatırı olan Türk kahvesi çok sayıda kişinin sevdiği içeceğidir. Kahve taneciklerin öğütülmesi ile ortaya çıkan enfes bir lezzettir. Kokusu ve tadı ün salmış olan Türk kahvesinin kaç kalori olduğu ise merak konusudur. Beslenmesine dikkat eden kişiler yediklerinin ve içtiklerinin kalorisini bilmek isterler. Sade bir içeceği de ötesinde bu lezzet, yüksek kafein içermektedir.

Türk Kahvesi Kaç Kalori? Türk Kahvesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Türk Kahvesi Kaç Kalori?

Şeker miktarı kişilerin damak zevkine göre değişmektedir. Buna bağlı olarak kalori değeri de farklılık göstermektedir. İsteğe bağlı olarak eklenen şeker, Türk kahvesinin kalorisini yükseltecektir. Bir fincan şekerli Türk kahvesi ortalama 42 kaloridir. Orta şekerli bir fincan Türk kahvesinin kalorisi 15'dir. Şekersiz bir fincan Türk kahvesi ise 7 kalori içermektedir.

Türk Kahvesinin Besin Değerleri

Bir kahve fincanın içerisinde 60 mg kafein mevcuttur. Sade Türk kahvesinin 100 gramında 0,09 gram karbonhidrat, 0,6 gram protein, 0,74 gram yağ ve 3,76 gram da lif bulunmaktadır. 

Türk Kahvesini Kalorisi

Türk kahvesinin kalorisi içerdiği şeker miktarına göre farklılık göstermektedir. Şekerli bir fincan Türk kahvesi 42 kalori iken, orta şekerli bir Türk kahvesi 15, şekersiz Türk kahvesi ise 7 kalori içermektedir. Sütlü Türk kahvesinin kalorisi ise 75'tir. Büyük fincan sütlü Türk kahvesi ise 105 kalori içermektedir. 

Diyette Türk Kahvesi Tüketilir mi?

Diyet yapan kişiler her yediği ve içtiği besine dikkat eder. Özellikle kalori hesabı bu noktada önemlidir. Tüketilen Türk kahvesinin sağlığa da pek çok faydası var. Diyette sade Türk kahvesini tüketmek mümkündür. Hatta diyette Türk kahvesi içmek diyetisyenler tarafından önerilmektedir.

Haberin Devamı

Türk kahvesi hem tok tutmaktadır hem de metabolizmayı hızlandırmaktadır. Ara öğünlerde veya kahvaltıda Türk kahvesi şekersiz bir şekilde tüketilebilir. Çünkü şekersiz Türk kahvesinin kalorisi oldukça düşüktür ve diyete uygundur.

Türk Kahvesi Zayıflatır mı?

Kilo vermek isteyen kişiler tarafından merak edilen bir diğer konu ise kahvenin zayıflatıp zayıflatmadığıdır. Türk kahvesi doğru şekilde tüketildiğinde zayıflamaya yardımcıdır. Özellikle sabahları aç karnına içilen şekersiz Türk kahvesi metabolizmayı hızlandıracak ve kilo vermeyi kolaylaştıracaktır. Aynı şekilde ara öğünlerde tüketilen Türk kahvesi uzun süre tok kalmayı sağlayacak.