Gazete Vatan Logo

Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Nohut salatalarda ve yemeklerde tüketilen besinlerden biridir. Bakliyatlar arasında en sık tüketilen yiyecek olarak da bilinir. Yüksek besin değerine sahip olan bu ürün potasyum ve kalsiyum açısından da zengindir. 100 gr nohut içerisinde 364 kalori bulunmaktadır. Yapılma şekli ve kullanılan malzemelere göre kalori oranı da farklılık göstermektedir. Fosfor kaynağı olarak bilinen nohut ülkemizde yemeklerde de sıkça kullanılmaktadır. Kemik gelişiminde etkili olan nohut aynı zamanda lif ve C vitamini içermektedir. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemi de direnç kazanmaktadır.

Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Nohut Kaç Kalori?

Nohut hem sağlıklı hem de besleyici olan besinlerden biridir. Çok fazla kişinin tükettiği bu besin aynı zamanda düşük kalorili ve bol lif içeren ürünler arasına girmektedir. 100 gr nohut içerisinde 364 kalori bulunur. Aynı zamanda her bir nohut tanesi de kendi içerisinde bir kalori oranına sahiptir.

Karbonhidrat ve lif oranı yüksek bu besin salatalarda da sıkça tercih edilir. Aynı zamanda mineral bakımından en faydalı bakliyat çeşidi olarak gösterilmektedir. 100 gr nohut içerisinde 875 mg potasyum yer alır. Demir ve A vitamini zengin olan bu besin çinko bakımından da vücuda fayda sağlar.

Nohut Besin Değerleri ve Kalorisi

100 gram nohut içerisinde 364 kalori bulunur. Her bir nohut tanesinde ise %20-25 oranında protein ve %40-60 oranında karbonhidrat yer alır. Üstelik %4.5 oranında yağ içeren bu besin ayrıca fosfor ve kalsiyum bakımından en zengin tahıllardan biridir.

Kalsiyum, magnezyum, bakır, çinko ve selenyum açısından en faydalı üründür. Nohut bol miktarda lif içeren besin şeklinde tüketilmektedir. 100 gramında ise 875 mg potasyum bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Nohut Diyetlerde Tüketilir mi?

Diyet listelerinde en çok tavsiye edilen besin nohuttur. Nohut zengin lif ve potasyum kaynağı olarak sindirimin rahat çalışmasını sağlar. Bu şekilde kilo verme hızı da artmaktadır.

Nohut Tüketiminin Faydaları Nelerdir?

Kemik ve kas yorgunluklarını gidermede etkili olan nohut aynı zamanda kalbe de iyi gelmektedir. Zengin vitamin içerikleri sayesinde kişilerde oluşan halsizlik ve yorgunluk hissi tamamen ortadan kalkmaktadır. Ciltte bulunan hücrelerin tamamı yenilenmektedir.