Gazete Vatan Logo

Misvak Nasıl Kullanılır? Misvak Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Misvak, diş bakımını doğal şekilde yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir üründür. Doğal şekilde ağaçlardan elde edilen misvak Dünya sağlık örgütü tarafından da önerilir. 

Misvak Nasıl Kullanılır? Misvak Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Misvak Nasıl Kullanılır?

Misvak kullanırken dikkat etmek ve bazı noktalara özen göstermek gerekir. Misvak eğer ilk defa kullanılacaksa ucunun az miktarda kesilmesi ve tırnak yardımı ile de soyulması gerekir. Eğer misvak kuru bir şekildeyse liflerin açılması için 1-2 saat boyunca suyun içinde bekletilmesi gerekir. Lifler yumuşadığı zaman misvak kullanıma hazır hale gelmiş olur.

Dişlerinizi misvak ile fırçalarken ince saplarının zarar vermemesi adına nazik hareketler ile ovalama yapmak çok daha faydalıdır. Misvak yatay şekilde ön, arka, üst ve alt dişlerde gezdirilerek diş bakımı tamamlanabilir. Hijyenik kullanım için misvak saplarının her gün detaylı şekilde temizlenmesi gerekir. Her sabah misvak uçlarının yenilenmesi ve suyun içinde bekletilmesi gerekir.

Misvak Kullanırken Yapılması Gerekenler

Misvak kullanan kişilerin ilk olarak misvakların hijyenik ve temiz olmasına özen göstermeleri gerekir. Liflerin yumuşak olması ve nazik hareketler ile fırçalama yapılması da önemlidir. Dişlerin zarar görmemesi adına misvak kullanırken nazik olmak ve ovalama şeklinde dişlerde gezdirmek gerekir. Misvak sapının her gün temizlenmesi ve suyun içinde bekletilmesi de diş sağlığı açısından gereklidir. 

Haberin Devamı

Misvak Nasıl Saklanır?

Misvağı saklamak isterseniz dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar olur. Misvak mutlaka tozlanmayacak şekilde kapalı ve hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Misvağın uzun süreli olarak hava alması daha hızlı bir şekilde çürümesine neden olabilir. Bu nedenle de misvak saklarken özel olarak üretilen misvak kutularını tercih edebilirsiniz.

Aynı zamanda misvak tuvalet ya da banyo gibi bakterilerin çok fazla olduğu yerde de tutulmamalıdır. Misvağın ucunu kısa aralıklarla düzenli şekilde yenilerseniz hem daha hijyenik kalmasını hem de daha uzun süre kullanmayı sağlayabilirsiniz. Kuruyan misvakların 1-2 saatten daha uzun süre suda bekletilmemesi da önemlidir. 

Misvak Hangi Ağaçtan Yapılır?

Misvak genelde erek ağacından yapılmaktadır. Bununla beraber palmiye ağaçları, zeytin ağacı, persica ağacı kökü ve ceviz ağacı dallarından da yapılması mümkündür. Diş bakımını doğal yollar ile yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi misvak olarak karşımıza çıkar. Kendisine has bir lifli yapısı olan misvak diş temizliğinde kullanılır ve Dünya sağlık örgütü tarafından da kullanımı önerilir. Hem doğru kullanmak hem de doğru saklamak da gerekir. 

Haberin Devamı

Misvak Neye İyi Gelir?

Misvak daha çok ağızdaki kötü kokuların engellenmesi için kullanılmaktadır. Diş etlerini güçlendirme etkisi olan misvak tat alma duyusunu da geliştirmektedir. Diş çürümelerini önleyen ve ağız ve diş sağlığını destekleyen misvak diş etlerinin de güçlenmesini sağlar.

Balgam söktürücü etkisi olan misvak birçok kişi tarafından kullanılan ürünler arasındadır. Misvak saklarken dikkat etmek ve hijyenik koşullarda saklamak da önemlidir. Direkt olarak ağız içi temizliği ile ilgili olduğundan misvakın da hijyenik ve temiz olması önemlidir.