Gazete Vatan Logo

Menemen Kaç Kalori? Menemen Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Soğanlı mı yoksa soğansız mı yapılır tartışmalarının dışında menemen ortak şekilde en sevilen yiyecekler içerisinde gelir. Yumurta başta olmak üzere biber ve domates ile beraber İsteğe göre soğan eklemek suretiyle hazırlanan bir yemek türüdür. Aynı zamanda bir Türk yemeği olmasının dışında ilk defa İzmir'de yapılmıştır. Daha doğrusu İzmir'in Menemen ilçesinde Girit Türkleri tarafından yapılmış olan bir yiyecek türüdür. Diğer yandan kalori sayesinde bakıldığı zaman orta boy bir porsiyon Menemen 250 gram ve 177 kalori gelir. Bir küçük porsiyon Menemen ise 150 gram ve 155 kaloridir.

Menemen Kaç Kalori? Menemen Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Menemen Kaç Kalori?

Menemen birçok farklı boyut üzerinden ele alınmak suretiyle kalori bazında ifade edilebilir. Özellikle birçok sebze ile birlikte yumurtanın karışımı üzerinden hazırlanan menemen, lezzetiyle damaklarda harika bir tat bırakır. Türkiye'de özellikle çok fazla tüketilen Menemen orta boy porsiyon olarak 177 kcal gelmektedir.

Aynı zamanda bu durum 250 gram üzerinden ifade edilir. 150 gram kapsamında ise küçük boy porsiyon Menemen 155 kcal olarak öne çıkar. Bu değerlere bağlı olarak elbette içerisine ekilen malzemeler kapsamında kaderi aşağı yukarı değişkenlik gösterebilir.

Menemen Besin Değerleri ve Kalorisi

Özellikle bir orta porsiyon üzerinden ele alındığı zaman Menemen besin değerleri ve kalorisi üzerinden hesaplanabilir. Bu durum aynı zamanda 250 gram kapsamında hesaplanmış Menemen değerleridir.

- 177, 44 kcal

- Karbonhidrat 8,47 gram

- Protein 8,80 gram

- Ya 11,97 gram

- Lif 3,47 gram

- Sodyum 182,48 mg

- Potasyum 551,24 mg

- Kalsiyum 71,67 mg

Bunlar dışında ayrıca birçok farklı vitamin ve mineral yapısı ile birlikte Menemenin önemli yer taşıdığını söylemek gerekir. Özellikle içerisinde yumurta bulundurduğu için protein açısından oldukça güçlüdür. Elbette bir Menemenin içerisine eklenecek yumurtaya bağlı olarak besin değerleri değişkenlik gösterebilir.

Haberin Devamı

Menemenin Faydaları Nelerdir?

A ve C ile birlikte D vitamini gibi pek çok yapıyı barındırması üzerinden Menemen oldukça faydalıdır. Zaten başlı başına yumurtaya sahip olduğu için güçlü bir protein ve amino asit katkısı sağlar. Bağışıklığı güçlendirir, tok tutma özelliği sunar ve gün içerisinde enerji sağlar.