Gazete Vatan Logo

Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 

Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kuru Öksürük Nasıl Geçer?

Kuru öksürük her zaman ciddi bir hastalığın sonucu olarak ortaya çıkmaz. Anlık olarak kirli hava solumak ya da boğazın tahriş olması da kısa süreli kuru öksürüğe neden olabilir. Bu gibi durumlarda kuru öksürüğü hafifletmek için yapılması gereken bazı şeyler vardır.

Kuru öksürük semptomlarını azaltmak için kullanılan ürünler arasında genellikle zerdeçal, zencefil ve bal vardır. Bal antibakteriyel bir özelliğe sahip olduğundan tahrişi hafifletir ve öksürüğün azalmasını sağlar. Hava nemlendiricisi kullanmak, hava temizleyici kullanmak ya da buhar solumak da kuru öksürüğün geçmesini sağlar.

Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kuru öksürükten kurtulmak için antibakteriyel özellikte olan zencefil, zerdeçal, bal ya da nane kullanılabilir. Bir çay kaşığı balı karabiber ile karıştırarak tüketmeniz halinde boğazınızın tahriş kısmı iyileşir ve kuru öksürük de azalır. Buhar solumak ve bol bol sıvı tüketmek de kuru öksürüğe iyi gelen durumlar arasındadır. Ilık bir şekilde bol bol su tüketmek kuru öksürüğün en etkili çözümleri arasındadır. 

Haberin Devamı

Kuru Öksürük Nedir?

Öksürük genellikle hava yolunu temizlemek için vücut tarafından geliştirilmiş olan bir reflekstir. Eğer hava yolunda tahriş durumu söz konusu olursa refleks olarak öksürük oluşur. Normalde öksürükte mukus ve balgam oluşur ve hava yolu temizlenir.

Fakat bunların oluşmadığı durumlarda kuru öksürük olur ve bu da boğazda gıdıklanma hissine sebep olur. Genelde zamanla geçtiği için eğer uzun süreli devam eden kuru öksürük durumu varsa altında yatan farklı sağlık sorunları olabilir. 

Neden Olur?

Kuru öksürük nedenleri arasında tahriş, alerji ve KOAH gibi birden fazla durum sayılabilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, viral enfeksiyonlar, geniz akıntısı, astım ve alerjiler genellikle kuru öksürüğe neden olan durumlar arasındadır.

Kuru öksürüğe neden olan etken ortadan kaldırıldığında öksürük de ortadan kalkar. Bu nedenle öncelikle nedenin ortaya çıkarılması ve sonrasında da tedaviye başlanması önerilir. Uzun süreli devam eden ve geçmeyen kuru öksürük durumunda mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir.

Haberin Devamı